Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
14 MRT 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Sister Act ken je misschien als film waarin een leuke actrice met dreadlocks speelt. Sinds een jaar is het in Nederland ook een musical. Een musical die jij vanavond in het AFAS Cirsucustheater in Den Haag met fikse korting kunt zien. Je beeld van nonnen zal na Sister Act  nooit meer hetzelfde zijn. Ze veranderen van kuise goddienaressen in uitbundig zingende en dansende dames. Die bijzonder transformatie wil je zien, toch?
AFAS Circustheater in Den haag / Kaarten: 50% korting met de CJP-pas bij last minute reserveringen / Tijd: 20:00- 23:00 / Meer info
 
Ruud van Empel is een Brabantse kunstenaar die overal op de wereld heeft geëxposeerd, behalve in Brabant zelf. ‘Daar moet verandering in komen’, moet iemand bij Het Noordbrabants Museum in Den Bosch hebben gedacht. Zodoende kun je tot acht juni kijken naar dertig van zijn beste fotowerken. Door zijn zelfontwikkelde digitale technieken hebben zijn foto’s een heel aparte uitstraling. Wil je dit van dichtbij bekijken? Neem dan vanmiddag de eerste de beste trein naar de Brabantse hoofdstad.
Het Noordbrabants Museum in Den Bosch / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: 10:00- 17:00 / Meer info

Zaterdag
Er lijkt tegenwoordig onder iedereen een aanhoudende honger te heersen naar genante videoclips uit heden en verleden. Hofleverancier van dit soort filmpjes is website defoutmijn.nl. Deze site host zaterdag een heuse filmavond in de Amsterdamse Melkweg. Jij en je medeliefhebbers krijgen de mooiste, meest gekke filmpjes voorgeschoteld. Natuurlijk aan elkaar gepraat door de helden van De Foutmijn. Met je CJP-pas betaal je slechts € 7,-.
Popodium De Melkweg in Amsterdam / Kaarten: € 7,- met CJP-pas / Tijd: 22:00 – 00:00 / Meer info
 
Het podium van het Utrechtse Rasa is zaterdagavond voor het jazztrio Kapok. Jazz klinkt misschien niet heel weekend-proof, maar vergis je niet. De drie heren laten de opzwepende variant uit hun instrumenten vloeien. Hoe dat dan klinkt? Denk aan Kyteman on speed en je hebt het antwoord. De band werd drie jaar geleden ontdekt door Kyteman en kornuiten. Inmiddels hebben ze hun eerste album uitgebracht op het Kytopia-label. Ga Kapok de 15e zien in Rasa en misschien word je er wel net zo enthousiast van als Kytman himself.
Poppodium Rasa in Utrecht / Kaarten: 11,90 met CJP-pas / Aanvang: 20:30 / Meer info

Zondag
Liefhebbers van dansfilms kunnen deze zondag hun hart ophalen in filmuseum EYE in Amsterdam. Hier vindt het jaarlijkse Cinedans festival plaats. Dit betekent dat je de godganselijke dag kunt kijken naar films waarin dansen centraal staat. De 16e is de laatste dag, dus grijp je kans als je nog niet bent geweest. EYE heeft bij de programmering met iedereen rekening gehouden, want er staan zowel klassiekers als nieuwere films gepland. Er zit er sowieso wel één bij die voor onbedwingbare vreugdedansjesneigingen zorgt bij jou.
Filmmuseum EYE in Amsterdam / Kaarten: prijzen verschillen per film, maar in meeste gevallen korting met CJP-pas / Tijd: 10:30 tot 21:45 / Meer info
 
Wil je eens  lachen deze zondag? Dan moet je beslist langs het Groninger Museum in Groningen gaan. Hier is tot 30 maart de tentoonstelling Funtastico van de designer Jaime Hayon te zien. Deze titel is niet zomaar gekozen, want het werk van Hayon tovert een instant glimlach op je gezicht. Zo bombardeert hij een mega lila hotdog  tot stoel. Ook vindt hij dat een miniatuur van het Empire State Building in pasteltint best dienst kan doen als kast. Als dat geen funtastische meubels zijn, dan weten wij het ook niet meer!
Groninger Museum in Groningen / Kaarten: € 10,- met CJP-pas / Tijd: 10:00 tot 17:00 /  Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.