Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
07 MRT 2014 • Door Judith Zijp

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Na alle inspanningen deze week is het tijd om vanavond de lachspieren te laten werken. Dit kan bij de show van cabararetier Thomas van Luyn, genaamd Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit  in theater Flint in Amersfoort. Het is voor het eerst sinds acht jaar dat Van Luyn zonder zijn creatieve wederhelft Mike Boddé op de planken schittert. Verwacht geen politiek-kritische monologen of andere serieuzigheid. De voorstelling kenmerkt zich door gekke grapjes en veel muziek. Volgens de Volkskrant en NRC een heel geslaagde voorstelling, dus komt dat zien!
Theater Flint in Amersfoort / Kaartje € 17,- met CJP-pas / Tijd: 20.30 tot 22.00 / Meer info

Hoewel het in het weekend heel mooi weer wordt, is er vanavond nog kans op regen. Ideale avond om naar de bioscoop te gaan. Bijvoorbeeld om Nebraska te zien. In deze roadmovie is de oudere Woody (Bruce Dern) er heilig van overtuigd dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Hij heeft er immers een brief over gehad. Zijn zoon David (Will Forte) heeft al meteen door dat de brief nep is, maar daar wil zijn vader niets van weten. Uiteindelijk geeft David toe en besluit hij zijn vader naar Lincoln, Nebraksa te rijden om zijn niet bestaande prijs op te halen. Niet per se een feel good film om een waarschijnlijk zonnig weekend mee te beginnen, maar absoluut het kijken waard.
Verschillende bioscopen door heel Nederland / € 1,- tot € 2,- korting bij de meeste bioscopen met de pas / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info
 
 Zaterdag
Het wordt een Rotterdamse zaterdag. Rond 20.00 uur begint daar de Museumnacht. Zes verschillende routes leiden je langs de meer dan vijftig deelnemende musea, galeries en bijzondere locaties. Zoals De Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord. Hier kun je je bijvoorbeeld even Graziano Pellè wanen als je door de spelerstunnel loopt. Dit doe je volledig verantwoord door tegelijkertijd te kijken naar de schilderijen  die er voor de gelegenheid zijn opgehangen. Als je weer van je roze wolk bent afgekomen, dan is het tijd om richting de Rotterdamse Schouwburg te gaan.  Daar kun je terecht voor een goede afterparty!
Verschillende locaties in Rotterdam / Passe-partouts: € 12,50 met CJP-pas / Tijd: 20.00 tot 02.00 uur en afterparty van 23.00 tot 04.00 / Meer info
 
Ook als je meer van theater houdt, zit je deze zaterdag goed in Rotterdam. In de Stadschouwburg kun je ’s avonds gaan kijken naar de voorstelling The Truth About Kate. Het stuk van jonge theatermaker Davy Pieters gaat over Kate (Naomi Velissariou), die terugblikt op haar leven tot nu toe. Dit verloopt niet bepaalt vlekkeloos. Naarmate ze dieper graaft in zichzelf,  komt ze erachter dat haar leven veel weg heeft van een gedramatiseerde nachtmerrie. Kate besluit het helemaal anders te doen en meet zichzelf een compleet andere levenshouding aan. The Truth About Kate is een afspiegeling van een generatie die naarstig op zoek is naar authenticiteit en een eigen identiteit. Leuke bijkomstigheid is dat je op vertoon van je kaartje gratis naar de afterparty van de Rotterdamse museumnacht mag!
Stadsschouwburg Rotterdam / Kaartje: 8,50 met CJP-pas / tijd: 20.00 tot 22.45/ Meer info
 
Zondag
Op zondag moet je zeker richting het Gemeentemuseum in Den Haag gaan als je van Mondriaan en jazz houdt. Daar is namelijk de korte lezing Mondriaan danst hoekig. Het gaat over de invloed die jazzmuziek had op het werk van de Nederlandse meester van de primair gekleurde vakjes. De schade bedraagt € 5,- exclusief entreekaartje voor de rest van het museum. Na de lezing kun je je vergaarde kennis toepassen op een van zijn werken die hier hangen. Hieronder bevindt zich ook zijn meest bekende werk: Victory Boogie Woogie.
Gemeentemuseum Den Haag / Kaartje museum: € 11,- met CJP-pas / Tijd: aanvang lezing 14.00 / Meer info
 
Niet erg into abstracte kunst? Dan kun je altijd nog mummies gaan kijken in het Drents Museum. Hier worden op het moment zestig uitermate goed bewaarde mensen– en-dierenmummies vanuit de hele wereld tentoongesteld. Uniek, want nooit eerder waren er zoveel gebalsemde lijken bij elkaar in Nederland. Wil je weten hoe een gemummificeerde brulaap uit Argentinië eruit ziet? Of ben je toch meer geïnteresseerd naar een in verband gewikkelde Nasca-Indiaan uit Peru? Geen probleem, want dit (en meer) hebben ze allemaal!
Drents Museum Assen / Kaartje: € 8,- met CJP-pas / Tijd: openingstijden van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.