Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
9 tips voor Motel Mozaïque
12 MRT 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

9 tips voor Motel Mozaïque

Larry Gus
The Night Patrol (A Man Asleep) duurt precies 29 seconden voordat je begrijpt waarom we Larry Gus tippen. Het baslijntje dat dan invalt zit oprecht al de hele week in ons hoofd. Larry (echte naam Panagiotis Melidis) maakt een nieuw soort dansmuziek; weird funky, catchy maar toch met elke 10 seconden een verrassing en hoewel een echt refrein en couplet missen, zijn het eerder liedjes dan tracks. Zowel muzikale fijnproevers als mensen die gewoon even willen dansen, komen aan hun trekken bij deze Griek. Niet voor niks was het één van de hits op Eursonic Noorderslag dit jaar.

Eagulls
Na vier EP's bracht Eagulls een paar dagen geleden eindelijk hun officiële debuutalbum uit en godnonde, wat schuurt en scheurt en stampt en pleurt die lekker. Fans van het hardere gitaarwerk mogen dit absoluut niet missen. Het is intelligente punk, snel, maar donker en zwaar als gietijzer en overladen met een bak reverb uit de jaren '80. Vergeet je kniebeschermers en oordoppen (serieus) niet. 

George Ezra
Dit spreekt voor zich. En anders George's plek in de top van de fameuze BBC's Sound of 2014-lijst wel. Of deze recensie van zijn optreden op Eurosonic Noorderslag. 

Pim Palsgraaf
We houden van hertjes en we houden van 'de enige echt grote stad van Nederland', dus het is in onze ogen onmogelijk dat je de Multiscape-kunstwerken van Pim Palsgraaf maar niks vindt. In deze serie laat Pim opgezette dieren overwoekerd worden door grijze huizen en flats. Misschien moet je het zien om daar enthousiast van te worden. Nee, correctie: dit moet je zien en dan kun je niet anders dan enthousiast worden. De redacteur van dienst plant vast een grootscheepse verbouwing van zijn huis om plek te maken voor één van Pims kunstwerken.

Matthew & The Atlas
Matthew Hegarty is naast folky suinger/songwriter de platenbaas van o.a. Ben Howard en Mumford & Sons-toetsenist Ben Lovett. Die verwantschap is terug te horen in Matthews muziek, maar hij gooit er ook nog wat tranen en een bassynthje tegenaan. Meehuilen mag.

Moddi
Moddi (volledige naam Pål Moddi Knutsen) komt van een klein pooleilandje dat bij Noorwegen hoort. Hij maakt muziek die je verwacht van een singer-songwriter, maar wel zó goed dat de voltallige redactie graag met hem vanaf Motel Mozaïque direct mee terugreist naar zijn house by the sea.

Café Ed Sanders
Dit is geen kroeg, band of persoon. Café Ed Sanders is een dansconcert (en een acronym) van De Dansers, een Utrechts dansgezelschap. Drie rockmuzikanten en vijf moderne dansers jammen het podium aan gort. Laat je niet misleiden door de lieve soundtrack in deze trailer

La Luz
Als 'het licht' het podium opstapt in Rotterdam, is het officieel twee weken lente.
Hoe het weer ook is dat weekend, de zon zal stralen wanneer deze vier surfpop-dames beginnen. Sure As Spring.

Joeri Dubbe
In de jaren nul van deze eeuw was Joeri al een gelauwerd balletdanser. Sinds 2011 is hij tevens een gelauwerd choreograaf. Toen won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, een geldbedrag waarmee het 'jonge, aanstormende choreografietalent' een voorstelling mag maken voor de volgende editie van de Dansdagen. Joeri maakte  Point Cloud en we kunnen ons niet goed voorstellen hoe hij die 12.000 euro beter had kunnen besteden. De videomapping, muziek en danser zitten volledig op één lijn in deze futuristische solo op slechts een paar vierkante meter. Check dit voorproefje, ook als je niet naar Motel Mozaïque gaat is hij het bekijken waard.

Naast deze tips staan op Motel Mozaïque een 'paar' gearriveerdere namen, in een line-up die zelfs voor dit festival verrassend sterk is. Let u even op? Bam: ook Angel Olsen, Hauschka, Nick Watehouse, Wilde Beasts, Omar Souleyman, Asgeír, Kurt Vile (solo), Erlend Øye, Temples,  Cashmere Cat, Jameszoo, Moss en Daryl-Ann geven acte de présence. Met je CJP-pas krijg je € 5,- korting op passe-partouts en dagkaarten, waar wacht je nog op?

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.