Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s wat te doen weekendagenda
28 FEB 2014 • Door Floris Visman

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Anne Frank is uiteraard niet de enige die in de Tweede Wereldoorlog een dagboek bijhield. Etty Hillesum deed dit bijvoorbeeld ook. Het is dit jaar een eeuw geleden dat Etty werd geboren. Het Joods Historisch Museum herdenkt haar in de Hollandse Schouwburg met een indrukwekkende tentoonstelling. Je kunt bijvoorbeeld de allerlaatste brief zien die Etty schreef. Ze kon deze nog net uit het raam van de trein gooien toen ze naar Auschwitz werd gedeporteerd.
Hollandse Schouwburg, Amsterdam / Kaartje: € 6,- met CJP-pas / Tijd: van 11.00 uur tot 17.00 uur / Meer info
 
Vrijdagavond is het tijd voor wat lichter, maar zeker niet minder indrukwekkend werk. Tim Knol komt Cultura in Ede platspelen. De theatertour Terug is al weer het zoveelste wapenfeit van de singer-songwriter in korte tijd, na zijn nieuwe album Soldier On, de eerste single Motion of Life en een clubtour. Tot en met 2 mei is hij door het hele land te zien.
Cultura, Ede / Kaartje: € 16,50 met CJP-pas / Tijd: aanvang 20.15 uur / Meer info
 
Zaterdag
Ben je wel eens naar de opening van een tentoonstelling geweest? Zo niet, dan is zaterdagmiddag een uitgelezen kans. De expo Te mooi om weg te gooien! toont werk van kunstenaars die bewust materialen hergebruiken. Zo tekent Henk van Dalen bedreigde landschappen op de beurspagina van oude kranten. Wat zijn jouw redenen om te recyclen?
Gorcums Museum, Gorinchem / Kaartje: € 2,50 met CJP-pas / Tijd: opening 15.00 uur, museum open tot 17.00 uur / Meer info
 
Zaterdagavond is het tijd om de lachspieren los te schudden met de Nacht van het Cabaret. Theater de Veste is het toneel van een marathonavond. Een keur aan cabaretiers komt voorbij. Winnaar van het Leids Cabaret Festival 2014 Tim Fransen en Patrick Laureij, de winnaar van Camaretten 2013 passeren de revue. Niemand minder dan Howard Komproe leidt de avond in goede banen.
Theater de Veste, Delft / Kaartje: € 18,50 met CJP-pas / Tijd: 21.00 uur tot 00.30 uur / Meer info
 
Zondag
Na een wilde avond bestaat de kans dat het aantal hersencellen flink is geslonken. Een uitgebreide voorstelling van Shakespeare’s minder bekende werk is dan waarschijnlijk iets te veel van het goede. Murmel Murmel biedt uitkomst. Deze theatervoorstelling bestaat uit één woord, daar komt hij, Murmel. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat deze Duitse voorstelling niet te begrijpen is. Toch verveelt het geen moment. Met dank aan meerstemmige murmelkoren, moderne murmeldans, murmelcastings, murmelminidrama's, murmelpantomime, murmelballet, mumelongelukjes en murmel-in-de-orkestbak-vallenden. Murmel. Bewaar je kaartjes goed, want na de voorstelling kun je er gratis mee naar Late Night Live in de grote zaal. De Berlijnse dj Robert Lippok draait hier tot diep in de nacht dansbare minimal techno.
Stadsschouwburg Amsterdam / Kaartje: afhankelijk van de rang € 10,- tot € 33,50 / Tijd: 20.30 uur / Meer info
 
Of het nou vrijdagmiddag is of zondagavond; wij wilden sowieso een plekje voor Her in deze rubriek. Joaquin Phoenix schittert in dit drama als een man die moeilijk contact legt met andere mensen. Na een heftige break-up ziet hij het even niet meer zitten. Als hij de hoop lijkt te hebben opgegeven, onmoet hij zijn nieuwe computersysteem (ingesproken door Scarlett Johansson) en wordt op slag verliefd.
Diverse bioscopen, heel Nederland / Kaartje: € 1,50 tot € 2,- korting bij de meeste bioscopen / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.