Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s wat te doen weekendagenda
21 FEB 2014 • Door Floris Visman

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Mocht je vrijdagmiddag verlost zijn van al je dagelijkse beslommeringen, begeef je dan naar Witte de With in Rotterdam voor een spannende tentoonstelling. Meer dan veertig kunstenaars tonen daar met hun werk verbanden tussen de kunst en de misdaad. Wat dacht je bijvoorbeeld van Saâdane Afif die het Centre Pompidou presenteert als doodskist, of een martel- en lustmachine van Monica Bonvicini, compleet met latex riemen en kettingen?
Witte de With, Rotterdam / Kaartje: € 3,- met CJP-pas / Tijd: van 11.00 uur tot 18.00 uur / Meer info  

Wouter Hamel speelt vrijdagavond in Theater De Leest in Waalwijk en brengt daar nieuwe songs op de planken. De getalenteerde muzikant releaset dit jaar zijn nieuwe album Pompadour en het optreden is daar onderdeel van. Hij heeft al eerder bewezen met poppy jazznummers uit de voeten te kunnen gezien zijn hits Lohengrin en Nobody’s Tune, dat platina ging. In 2008 won hij een Zilveren Harp. Het is geen schande als je niet stil kan blijven zitten.
Theater De Leest, Waalwijk / Kaartje: € 21,- met CJP-pas / Tijd: aanvang om 20.15 uur / Meer info  

Zaterdag
Drie concerten, op twee plaatsen, voor één prijs: dat kan alleen maar het Rumor 76 Festival zijn. Op zaterdagavond maakt avontuurlijke muziek de dienst uit in Utrecht. Shackleton (dj en co-oprichter van het Skull Disco-label), brengt in RASA zijn beats en baslijnen en die zijn niet in een hokje te plaatsen. De tweede act van de avond is ook in RASA. De muziek die Les Trucs maakt kan het beste worden omschreven als Nintendocore. Mariogeluiden, beukende beats én rookmachines. Okkyung Lee is de derde act en speelt in Moira. Deze Koreaanse celliste brengt een mengeling van traditionele Koreaanse muziek en noise naar het podium. Met recht mag dit een avontuurlijk festival genoemd worden.
Moira en RASA, Utrecht / Tijd: aanvang 20.30 uur / Kaartje: € 13 met CJP-pas / Meer info 

Zondag
Uitgeslapen en bijgekomen van een wilde zaterdag? Zondagmiddag is het Polanentheater letterlijk het toneel van A Clockwork Orange. De Britse theatergroep InPlayers heeft van de Kubrick-klassieker een vertaling naar het podium gemaakt. Voor wie wat gemist heeft en nog niet op de hoogte is van het verhaal: in een futuristisch Engeland wordt de gewelddadige jongen Alex gerehabiliteerd. Althans, daar wordt een poging toe gedaan.
Het Polanentheater, Amsterdam / Kaartje: € 14,- met CJP-pas / Tijd: 14.30 uur / Meer info  

Het is niet de eerste keer en het zal zeker niet de laatste keer zijn: een bioscoopfilm op zondagavond. Met een rozig hoofd en het rode pluche onder je billen is het goed vertoeven in de bios. Dat wil echter niet zeggen dat je niet moet opletten. A Touch of Sin is een Chinese film over wraak. Vier verschillende Chinezen, die boos zijn op de maatschappij, reageren die woede af op een bloedige manier. Regisseur en schrijver Jia Zhangke won in Cannes de prijs voor het beste screenplay.
Diverse bioscopen, heel Nederland / Kaartje: € 1,50 tot € 2,- korting bij de meeste bioscopen / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.