Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s wat te doen weekendagenda
14 FEB 2014 • Door Floris Visman

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Het lijkt ons geen straf om je weekend op vrijdagmiddag af te trappen in het Tropenmuseum. De expo Fotostudio Bagdad laat de gewone Irakees zien in een getormenteerd land. Yaseen Al-Obeidy fotografeerde in zijn fotostudio in Bagdad de afgelopen 45 jaar mensen uit zijn eigen buurt. Tot vijf uur ’s middags kun je er terecht, je bent dus nog op tijd thuis voor het eten ook.
Tropenmuseum, Amsterdam / Kaartje: € 8,- met CJP-pas / Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur / Meer info
 
Het belooft een zinderende vrijdagavond in Steenwijk te worden. In theater De Meenthe brengt acteur en muzikant John Buijsman, bekend van de Gamma-reclames, heerlijke jazz en blues met het Artvark saxophone quartet. In Het Polderbeest worden verhalen over loners uit de polder verteld. Soms melancholisch en dan weer funky. Mocht het dit weekend niet lukken, kun je nog tot en met 29 maart in verschillende theaters naar het stuk.
Theater De Meenthe, Steenwijk / Kaartje: € 16,- met CJP-pas / Tijd: aanvang 20.00 uur / Meer info
 
Zaterdag
Midden in het weekend en een dag na Valentijn is een ideaal moment om naar Tchaikovsky’s wereldberoemde verhaal van de liefde te kijken. Op het ijs welteverstaan. In Swan Lake On Ice geven dertig schaatskampioenen een unieke show op de klanken van de Russische componist. Voor de gelegenheid is het nieuwe Luxor Theater omgebouwd tot een bevroren meer.
Luxor Theater, Rotterdam / Kaartje: prijs is afhankelijk van de rang,maar altijd € 4,- korting met CJP-pas / Tijd: aanvang 20.00 uur / Meer info
 
De Berlijnse techno- en dub-producer Mark Ernestus, een innovator op het gebied van elektronische muziek, begeeft zich op onbekend terrein. Hij gebruikt zijn ervaring om met de band Jeri-Jeri een mix van dub en mbalax (populaire dansmuziek in Senegal) te maken. Waar je Ernestus normaal in een hippe club zou horen draaien, kan je hem nu met zijn band in het RASA aanschouwen. Grijp die kans.
RASA, Utrecht / Kaartje: € 16,15 met CJP-pas / Tijd: zaal open: 19.30 uur, aanvang: 20.30 uur / Meer info

 
Zondag
Voorwerpen gebruiken waar ze niet voor bedoeld zijn: Studio Formafantasma heeft dit kunstje perfect onder de knie. De twee in Nederland afgestudeerde en wonende Italiaanse designers maken bijvoorbeeld van schelpen lepels en van een spons en wat hout een kruk. Ze werkten al voor Fendi, Droog en Vitra en staan vanaf gister in het Stedelijk in ’s-Hertogenbosch. Gaat dat zien.
Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch / Kaartje: € 3,50 met CJP-pas / Tijd: zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur / Meer info
 
Zondagavond is er om nog even te ontspannen en je wonden te likken na een heftig weekend. Vanaf dit weekend draait Kankerlijers in de bios. Een geruchtmakende komedie waar wij eerder over schreven. Drie jonge kankerpatiëntjes proberen zich in het ziekenhuis te vermaken met elkaar en met Gina, een nieuwe patiënt die de hormonen van de drie op hol doet slaan.
Diverse bioscopen, heel Nederland / Kaartje: € 1,50 tot € 2,- korting bij de meeste bioscopen / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.