Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s wat te doen weekendagenda
07 FEB 2014 • Door Floris Visman

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Mocht je vrijdagmiddag vrij zijn en geen problemen hebben met dode lichamen, ga dan vooral langs Body Worlds: The Happiness Project. Deze expo in onze hoofdstad toont meer dan tweehonderd anatomische preparaten van echte menselijke lichamen en heeft als thema geluk. Wie wil er nou niet het weekend beginnen met twee copulerende preparaten?
Body Worlds Museum, Damrak 66, Amsterdam / Kaartje: € 16,- met CJP-pas / Tijd: Het hele weekend van 9.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag  tot 21.00 uur / Meer info
 
In plaats van je vrijdagavond hangend op de bank doorbrengen met de zesendertigste herhaling van Terminator, kun je veel beter naar een nieuwe topfilm gaan. American Hustle is genomineerd voor maar liefst tien Oscars en huist sterren als Christian Bale en Bradley Cooper. De misdaadfilm gaat over de befaamde ‘Abscam’ undercoveroperatie van de FBI eind jaren zeventig. Sinds donderdag draait hij onder andere in de meeste Pathé bioscopen.
Diverse bioscopen, heel Nederland / € 1,50 tot € 2,- korting bij de meeste bioscopen / Meer info
 
Zaterdag
Te weinig geslapen, teveel gefeest of beide: in ieder weekend is een rustmoment wenselijk. Gelukkig is er het Concertgebouw. Geen knallende beats of snoeiharde gitaren, maar klassieke minimal. Philip Glass’ prachtige Vioolconcert en het symfonische Harmonium van John Adams zorgen dat je er zaterdagavond weer tegenaan kan. Balsem voor de ziel (en tegen de hoofdpijn).
Het Concertgebouw, Amsterdam / Kaartje: € 30,- met CJP-pas / Tijd: 14.15 uur – 16.15 uur / Meer info
 
Wij nemen aan dat je zaterdagavond in bent voor sterk vermaak. En daar mag best een boodschap aan vastkleven, toch? In het Frascati Theater in Amsterdam speelt het stuk Hollandse Luchten I: Jeremia. Acteurs Sadettin Kirmiziyüz en Marjolijn van Heemstra hebben het hierin over reaguurders. Op luchtige manier gaan ze de vraag te lijf of het beledigen onder het mom van vrijheid van meningsuiting te ver gaat. Je krijgt niet alleen diepgravend topamusement (volgens het NRC) voorgeschoteld, maar je hebt ook wat om achteraf over te praten in de kroeg.
Frascati Theater, Amsterdam / Kaartje: € 9,50 / Tijd: 20.30 uur / Meer info
 
Zondag
Met waarschijnlijk een lange zaterdagnacht en een heerlijk luie zondagochtend achter de rug, is een koffietje buiten de deur niet geheel overbodig. Als je toch eenmaal buiten bent, durf je vast ook wat nieuws aan. Waarom niet meteen hypnotiserende luitmuziek uit Borneo? In het RASA in Utrecht spelen Mathew Ngau Jau en Lan E Tuyang precies dit. Ngau Jau wordt als autoriteit beschouwd op het gebied van traditionele muziek uit Borneo, dus je hebt hier niet met de eerste de beste te maken.
RASA, Utrecht / Kaartje: € 13,60 met CJP-pas / Tijd: Zaal open om 14.00 uur, optreden van 15.00 uur tot 16.00 uur / Meer info
 
Mocht je meer zin hebben om op je dooie akkertje door een museum te kuieren, dan is Verzamelen, een gedeelde passie  een aanrader. In The Times aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam worden topwerken uit de zogenoemde Déiska collectie tentoongesteld. Een verzameling topkunst die al jaren rouleert onder een groep kunstliefhebbers. Verlekker je deze zondag aan eigentijdse Nederlandse kunst van onder andere Elspeth Diederix, Martha Colburn en het  duo Libia Castro & Olaf Olafsson.
The Times, Amsterdam / Kaartje: € 8,25 met CJP-pas / Tijd: iedere dag van 12.00 uur tot 17.00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.