Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Koffie, Kunst & Korting in Madrid
21 JAN 2014 • Door Floris Visman

Koffie, Kunst & Korting in Madrid

Madrid is een enorme stad waar heel veel te doen is. Van het Palacio Real tot het Retiropark en een keur aan musea; er is voor iedereen wat wils. Dat verklaart de liefst 588 (!) kortingen in de hoofdstad van Spanje die je CJP-pas biedt. We kunnen ons voorstellen dat je dat nogal onoverzichtelijk vindt, dus helpen wij je even. Ga met ons mee op een stedentrip.

Reizen
Lopend heel Madrid zien in een weekend is niet te doen, tenzij je beschikt over de snelheid van Usain Bolt en het uithoudingsvermogen van een Keniaanse marathonloper. Het is ook niet aan te raden om met de auto door de drukke stad te cruisen. Toeristen maken dan ook dankbaar gebruik van de trein en de metro. Als CJP-pashouder krijg je bij al het vervoer van Renfe (De Nationale Spoorwegen) 20% korting op je kaartje. Zolang je tenminste niet ouder dan 26 bent.

Verblijf
Madrid heeft een overloadaan hotels, hostels, b&b’s, guesthouses en jeugdherbergen. In een stad met zóveel cultuur en een bruisend nachtleven, is dat ook niet zo gek. Op 58 plekken heb je korting op een overnachting. Alleen al bij NH-Hoteles, krijg je 10% korting op alle accommodaties, dat zijn er ruim twintig. Deze winter krijg je van hotelketen Ibis 10% korting op je verblijf in een van hun hotels. Een leuke (en, niet onbelangrijk, goedkope) optie is jeugdhostel San Fermín. Zij geven maar liefst 15% korting. Rust jij je stukgelopen voeten liever op wat luxueuzere wijze, dan is drie sterren hotel Puerta de Toledo wat voor jou. Het ligt naast de Poort van Toledo, de oude toegangspoort tot de oude stad van Madrid.

Musea
Natuurlijk wil je bij aankomst meteen de kroeg induiken. Helaas verwacht het thuisfront toch echt wel dat je wat cultureels te vertellen hebt. Gelukkig hoeft dit je geen cent te kosten. Toch aardig van die Spanjaarden. Vergeet vooral niet de volgende musea te checken:

Museo Reina Sofia
Het belangrijkste museum in Spanje voor de moderne en hedendaagse kunst is na het tonen van je CJP-pas gratis te bezoeken. Met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemiszavormt Museo Reina Sofia de gouden driehoek. Je zit dus sowieso goed aan de Paseo del Prado.

Museo de América
In dit museum is alles over de geschiedenis van het Amerikaanse continent te zien. Nu is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over het feestseizoen in Peru en je kunt er altijd terecht bij de permanente tentoonstelling. Helemaal voor niks.

Museo Sorolla
Een museum hoeft niet zo nodig groot te zijn om te boeien. Het Sorolla Museum bevat voornamelijk werk van Joaquín Sorolla. Zijn werk is al over de hele wereld tentoongesteld, van New York tot Parijs. Toch komen zijn schilderijen het best tot hun recht in zijn eigen huis, want dat was het museum tot Sorolla’s dood in 1923.

Drinken
In Madrid is er geen reden om je te schamen voor je kater. Op bijna elke straathoek zit wel een koffietentje. Bij Il caffé di Roma kun je terecht voor een heerlijke bak koffie, met 20% korting. Dan smaakt hij toch net wat lekkerder. Bij La Barilla geldt hetzelfde. Ook Madrid heeft een Starbucks en met het EYCA-logo op je CJP-pas krijg je hier 20% korting op je Tall Peppermint Chocolat Frappucino of je Caramel Flan Latte. Mocht je ineens een ontzettende drang naar het vertrouwde krijgen, stap dan gewoon de Burger King binnen voor 20% korting op een drankje. Wees maar gerust, wij zullen onze mond houden.

Alle EYCA-kortingen en de bijbehorende adressen zijn terug te vinden op de website van EYCA.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.