Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Deze cats jazzen in BIRD
01 JAN 2014 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Muziek

Deze cats jazzen in BIRD

We beginnen 2014 met een wel heel toffe nieuwe korting. Alle concerten in het Rotterdamse jazzpodium BIRD zijn vanaf nu een stuk goedkoper als je even je CJP-pas laat zien.

De programmering van BIRD is het hele jaar door voorzien van pareltjes in uiteenlopende genres van latin, funk, hiphop, afrobeat tot elektronica. Afgelopen zomer stond soul brother Bilal nog in Rotterdam. Ook Amp Fiddler kwam overvliegen, evenals de vermaarde dj The Gaslamp Killer. Niet de minste namen dus. Dat maakt ons extra nieuwsgierig wie er in het nieuwe jaar is te zien, want vanaf nu kun je dus met een fikse korting naar BIRD. Als aftrap alvast een paar tips, drie toppers waar je nog deze maand naar toe kunt gaan.

Mayra Andrade
Vrijdag 24 januari, met CJP-korting € 15,50 in de voorverkoop
De biografie van deze zangeres leest weg als De Reis om de Wereld in Tachtig Dagen. Geboren in Cuba, opgegroeid in Senegal en Angola, en tegenwoordig woont ze om en om in Parijs of op het Kaapverdische eiland Santiago. Dat heeft zo zijn gevolgen als je muzikant bent. Als Andrade zingt hoor je een smeltkroes van Afrikaanse ritmes, Caribische reggae en Europese pop, en zelfs daarmee dekken we nog niet de helft van haar stijl. Afgelopen november verscheen Andrades vierde album Lovely Difficult, een uitstekende aanleiding om eens wat nieuw materiaal te komen laten horen.

Dwele
Maandag 27 januari, met CJP-korting € 15,50 in de voorverkoop
Ooit was Andwele Gardner een van de vele rappers in Detroit, maar pas toen hij zich naar het voorbeeld van Stevie Wonder, Donnie Hathaway en Marvin Gaye op soul ging richten barstte zijn carrière echt los. Vijf albums later kunnen we stellen dat D’Angelo niet eens meer hoeft te proberen om uit zijn winterslaap te komen. Er is een nieuwe koning van de neo soul, maar Dwele behoudt ook nog steeds dat rauwe hiphoprandje. Kanye gebruikte zijn zwoele stem ook al eens, in het nummer Power.

Hypnotic Brass Emsemble
Woensdag 29 januari, met CJP-korting € 11,- in de voorverkoop
Ken je dat gezegde over de paplepel? Een duidelijker voorbeeld dan het Hypnotic Brass Emsemble is er niet. Deze achtkoppige groep van koperblazers bestaat helemaal uit zoons van jazzlegende en voormalig Sun Ra Arkestra-trompettist Phil Cohran. Dat ze de liefde voor blaasinstrumenten van hun vader hebben geërfd is in iedere adem duidelijk. Ze werkten samen met Mos Def , The Gorillaz, Maxwell en Erykah Badu, om maar wat namen te noemen. Hoewel ze al een tijdje niet meer als The Phil Cohran Youth Ensemble door het leven gaan, houden ze nog steeds de naam van de familie hoog.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.