Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
8x Ibiza zonder dronken Britten
30 JAN 2014 • Door Steven Stoffers

8x Ibiza zonder dronken Britten

Scooter rijden
Ibiza is een klein eiland, met louter kronkelende wegen. Achter elke hoek kan zomaar een bizar uitzicht op de Middellandse Zee verscholen liggen. (Check vooral de haarspeldbochten rond Sant Joan). Een scooter is voor deze wegen het ideale vervoersmiddel, met de wind in je haar en alles. Met je scooter kun je bijna alle punten uit deze gids bereiken, hier vind je ze allemaal op één Google Map. 

Cultfilms kijken in de open lucht
In de zomermaanden organiseert Lime in the Cococnut pop up cinema's. Je kunt er één in je eigen achtertuin bestellen, maar aangezien je studio met CJP-korting alleen een balkon heeft is het handiger om gewoon hun programma te bekijken. Met een filmhuis-georiënteerde programmering kun je ervan uitgaan dat de roodverbrande bultbuik zijn gezicht hier niet laat zien.    

De baai van Benirras

Helemaal in het noorden van het eiland, ver weg van de grote danspaleizen, geniet je hier van de mooiste zonsondergang in een ontzettend mooie kleine baai. Klim aan de linkerkant van het strand tegen de rotsen op het dak van de vissershuisjes en je hebt een privéterras aan de baai. Let op: vermijd de 'hippie markt'! Tenzij je van bubbels, pareo’s en dagjesmensen houdt.
 
Bar 1805
Drie keer de hoek om en je bent de schreeuwende drukte van de happy hours ontvlucht. Tegen de muren van de oude stad ligt Bar 1805 verborgen. Je voelt je direct thuis in dit alternatieve tentje van een jonge Fransoos, meteen de reden waarom Britten hier niet snel zullen zitten, waar mosselen met friet op het menu staan en je de hele avond op oude stoeltjes op het terras kunt zitten.

Zoutvlaktes
Neem je wandelschoenen mee naar Ibiza, want El Parque Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera wil je niet missen. De zoutvlaktes op zich zijn al het bekijken waard, maar laat het natuurreservaat zeker niet links liggen. Daar is één heel simpele reden voor: FLAMINGO's! Na een stevige wandeling door het nationale park kun je uitblazen bij Experimental Beach. De eigenaren zijn Brits, maar de cocktails hier zijn zo goed dat we dat voor het gemak even vergeten. Er is overigens nog een Nationaal Park op Ibiza: Sant Josep de sa Talaia. Eveneens een aanrader, want in dit park kun je op het hoogste punt van Ibiza staan.

Atlantis 
Neem genoeg water mee, een telefoon en dit keer geen wandelschoenen, maar slippers. In je telefoon noteer je de volgende coördinaten:
- Verlaat de weg: 38.877537,1.23157
- Loop hier naar beneden: 38.876067,1.231399
- Zwemmen!: 38.872458,1.230369

Het is een steile wandeling naar beneden, door los zand, maar dan heb je ook wat: een strand voor jezelf. Overal om je heen steken rijkversierde vierkante rotsen omhoog, die doen denken aan de verzonken stad waarnaar deze plek vernoemd is. Vanaf de punt die het water in steekt (zie Google Maps), kijk je precies tegen het kleine, maar hoge eilandje Es Vedra aan. Veel mooier dan dit plekje wordt Ibiza niet.

Duiken
Door het hagelwitte zand en de azuurblauwe zee is het zicht onderwater erg goed. Doordat er (onderwater) een heel grote beschermde grasvlakte ligt, is het onderwaterleven bovendien heel gezond en divers. Dat maakt dat Ibiza een hele hoop ideale duikspots heeft. Mocht je ondanks alle dagactiviteiten toch de verleiding niet hebben weerstaan om uit Pacha een roodharige Liverpudlian mee naar huis te nemen, dan is dit de ideale manier om die kater weg te spoelen. Scuba Ibiza Diving Center in Ibiza-stad zou volgens Tripadvisor de beste keus zijn.

Feesten
Ok, feesten doen de dronken Britten natuurlijk wel. Maar de kans is groot dat de schreeuwende vriendengroepen deze club missen. Club Underground is namelijk een beetje geheimzinnig en 'not for everybody'. Vandaar dat de line-up van de avond (ondanks dat die altijd sterk is) ook niet wordt aangekondigd en je fiks moet betalen voor de entree als je niet bent uitgenodigd. Probeer dus eerst maar eens bij deze Facebookgroep binnen te komen.

Met CJP krijg je 40% korting op een achtdaagse trip naar Ibiza. Via Travelbird ben je dan voor € 198,- klaar, inclusief hotel en retourvlucht. Klik hier voor meer info of op het kortingsitem rechtsboven.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.