Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
6x waarom jij naar IFFR 2014 gaat
09 JAN 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

6x waarom jij naar IFFR 2014 gaat

1. Verveling
Je hebt geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen krijgen en je moet toch iets om de aandacht af te leiden van het feit dat je dat festival gaat missen. Om de tijd te doden tot 20:00 uur, lees je hier een recept voor de authentieke Groningse eierbal.

2. De openingsfilm
Je bent het elk jaar zwaar oneens met de winnaars van de IFFR publieksprijs. Het is tijd voor actie. Om eigenhandig de uitslag te beïnvloeden, wil je álle kaarten voor de fantastische openingsfilm Her kopen. Als jij de enige in de zaal bent, ben je immers ook de enige die hem naderhand kan beoordelen. Met gemiddeld een tien moeten Scarlett Johansson en Joaquin Phoenix er wel met de hoofdprijs vandoor gaan toch?

3. De economische crisis
Door de economische crisis zit je al maanden thuis. Je hebt elke film die je via torrentsites kunt downloaden nu wel gezien. Voilá 1: de meeste films op het IFFR zijn nog niet online te vinden. Sterker nog, voor vrijwel allemaal is het de eerste en soms zelfs enige keer dat ze in Nederland te zien zijn. Voilá 2: met je CJP-pas € 3,- korting op álle films. Een kaartje kost dus nog slechts € 5,- (korte film) of € 8,- (speelfim).

4. Bier en bitterballen
Voortbordurend op reden 3; je kunt nóg goedkoper speelfilms kijken op IFFR. Op CJP Serveert: het beste van International Film Festival Rotterdam zie je in één dag de drie films die je moet zien op IFFR 2014. Voor maar € 18,50. Dat is geen geld. En dan hoef je dus niet naar de vergrijsde Volkskrantdag of lid te worden van de VPRO. In de pauze krijg je bier en bitterballen (of kaassoufflé’s) én er zijn prijzen te winnen. Uw presentator van dienst is de immer lieftallige Froukje Janssen, die ook CJP Serveert: het beste van IDFA aan elkaar praatte. Hier vind je meer informatie over het programma en kaartverkoop van CJP Serveert: het beste van IFFR.

5. De films die al gelekt zijn
Hoewel het volledige programma pas op 15 januari bekend wordt gemaakt, plaatst IFFR bijna elke dag bevestigde films op hun website onder de noemer Tiger Teasers. Tot nu toe lijkt de 43e editie nóg beter te worden dan IFFR 2013. Kijkt u even mee naar de films die nu al tot onze favorieten behoren? 15 januari gooien we een uitvoerige lijst met tips online. 

A Touch of Sin
Volgens veel media de beste Chinese film ooit. Martial arts, maar dan een keer niet over the top, met een goed verhaal en een boodschap.

R100
Vijftig tinten grijs, maar dan spannend en bovendien van Japanse makelij. Weirdheid gegarandeerd. 

Alpha Papa
Alan Partridge is een talkshowkoning en moet met zijn praatjes een gijzeling door zijn ex-collega tot een goed einde brengen. Fans van droge Britse humor worden in de trailer al goed bediend en hij zit dan ook bij de selectie van CJP Serveert. 

Jacky au royaume des filles
Het ‘democratische  koninkrijk van het volk der Bubunnes' wordt geregeerd door vrouwen, mannen dienen een burka te dragen. De Franse trailer met Charlotte Gainsbourg heeft nog geen ondertiteling, maar is ook zo al grappig.

6. De foto
U heeft een bovengemiddelde interesse in bevallige Japanse dames in zwart latex en weet door de foto bovenaan deze blog vrij zeker dat u R100 niet wil missen. Want daar staan toch zes lieftallige redenen om de bioscoop te bezoeken. Zes. Ziet u een patroon? Niet vergeten; vrijdagavond 20:00 start hier de kaartverkoop met CJP-korting voor IFFR 2014.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.