Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zes onmisbare filmapps voor jou
09 DEC 2013 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film Lifestyle

Zes onmisbare filmapps voor jou

Nu je korting krijgt bij Apple, is het niet meer dan logisch om jou als CJP’er af en toe de vetste apps aan te raden. Deze keer de handigste apps voor de filmliefhebber.

6. Hoe heet het? Location Scout (gratis)
Wat kun je ermee? 
Het is misschien wel de simpelste app van het stel: druk simpelweg op 'Vind locaties' en alle filmlocaties die in een straal van een paar kilometer om je heen zijn, verschijnen als pins op een kaart. We hadden verwacht dat deze app vooral leuk zou zijn in het buitenland, maar hij geeft verrassend veel resultaten. Je kunt ook zoeken per stad, maar dat werkte op het moment dat wij het probeerden niet zo lekker. Tot slot kun je zoeken op film, wat bij Amsterdamned onthulde dat er ook scènes in Tilburg zijn opgenomen. Gek genoeg toont de app (in Nederland) vooral oudere films. Alles is liefde of Wolf ontbreken bijvoorbeeld. Niet helemaal ideaal, maar toch erg leuk. 
Perfect voor: 
een stedentrip naar Los Angeles of New York. Kun je lekker zonder gids de Sex and The City-tour doen. 
Groot voordeel:
scheelt keiharde euro's in steden die toch al duur zat zijn. 

5. Hoe heet het?
IMDb Trivia
Wat kun je ermee? IMDb Trivia is een filmquiz. Vragen variëren van het ordenen van films op releasejaar tot het op tijd herkennen van een actrice of het matchen van film en acteur. Of: 'hoeveel gigawatt heb je nodig om de fluxcapacitator te kunnen gebruiken?' Na elke vraag krijg je een interessant weetje voorgeschoteld over de acteur of film. Heb je een vraag fout, dan verlies je een leven, na vijf fouten ben je af. Om nieuwe quizzen te unlocken, moet je een bepaald aantal punten halen. In eerste instantie kun je vier verschillende filmquizzen vrijspelen, als je er meer wilt moet je ze bijkopen. 
Perfect voor: iedereen die elke week een film kijkt. 
Groot voordeel:
Plezier!!!

4. Hoe heet het? 
Movie Vault (iPad € 2,69, iPhone € 1,99) 
Wat kun je ermee?
 Tegenwoordig kun je veel films terugvinden in webshops of je plaatselijke dvd-winkel. Maar het assortiment bestaat meestal toch uit blockbusters, een paar recente cultfilms en misschien een enkele klassieker als Casablanca of Vertigo. Échte filmfreaks kennen alle films die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van het vak onderhand wel en willen juist de oude pareltjes vinden die in de filmgeschiedenis iets minder opgemerkt zijn. Ziedaar: Movie Vault. Meer dan 1.000 films, met titels als Bulldog Drummond Comes Back (Uit 1937 en niet bepaald een pareltje als we onze IMDb-app checken.)
Perfect voor:
cinefielen.
Groot voordeel: 
één keer aanschaffen, gratis meer dan duizend films kijken.

3. Hoe heet het? RunPee (€ 0,89)
Wat kun je ermee? 
Een film zonder reclame is wat ons betreft ideaal, maar je mist wel een plaspauze. Zit je dan bij The Hobbit II, met een lege fles cola in de hand: de spanning in je blaas wint het van de spanning in de film en alle concentratie is weg. Maar gelukkig is daar dan RunPee. De app vertelt je precies op welke momenten in de film jij weg kunt om even te plassen, zonder dat je daardoor al te noemenswaardige delen van de rolprent mist. Je kunt hem zelfs zo instellen dat je telefoon trilt vlak voor de ideale plasscène. Eventueel kun je op de wc de dialoog die je aan het missen bent meelezen.
Perfect voor: 
oudere jongeren en/of zware drinkers.
Groot voordeel: 
je kunt gerust twee biertjes bestellen voordat je de film in gaat.

2. Hoe heet het?
Netflix (app is gratis, abonnement kost € 7,99 p/m)
Wat kun je ermee? TV-series en films streamen op je telefoon of iPad. Legaal, zonder downloads.
Perfect voor:
 fanatieke seriekijkers. 
Groot voordeel: 
je wordt niet meer kapotgespamd omdat je 'per ongeluk' op de advertentie voor een leuke vrouw bij jou in de buurt klikt in plaats van de zoekknop op je favoriete torrentwebsite.

1. Hoe heet het?
IMDb (gratis)
Wat kun je ermee?
 Internet Movie Database is de meest omvangrijke filmdatabase op internet. Hier vind je alles over welke film dan ook: acteursinformatie, releasedata, trailers, trivia en beoordelingen van kijkers. Vooral die laatste functie is erg prettig. Als je wilt weten of een film het bekijken waard is, is er eigenlijk geen betere graadmeter dan de IMDb-score. Je krijgt ook een gemiddelde score te zien van een berg officiële recensies, maar de kracht van de massa is voor de doorsnee filmkijker over het algemeen betrouwbaarder. Je moet wel even weten hoe je hem moet interpreteren: 8+ is namelijk hoog, 6- is laag.
Perfect voor: 
het bepalen of je wel mee wilt naar die nieuwe romantische komedie die 'zo fantastisch schijnt te zijn'.
Groot voordeel: 
je kunt voor een date nog even wat leuke trivia opzoeken over Julia Roberts, zodat je de film niet echt hoeft te kijken en toch iets hebt om over na te praten. In het geval van Julia Roberts is dat meestal wel zo prettig.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.