Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat we niet meer willen zien in 2014:
30 DEC 2013 • Door Steven Stoffers

Wat we niet meer willen zien in 2014:

Dit artikel verscheen (voor een gedeelte) eerder in het CJP Magazine, online gratis te lezen.

Servicekosten als je een e-ticket koopt
Kijk, we snappen best dat er kosten aan zijn verbonden als je een kaartje via internet koopt. Er hoeft weliswaar niemand meer met gefrankeerde enveloppen naar het postkantoor, maar het ontwerpen, onderhouden en operationeel zijn van een ticketsysteem kost nu eenmaal geld. Het zou alleen zoveel irritatie schelen als dat gewoon bij de ticketprijs inbegrepen was. Dan voelt het niet als naheffing.

Songteksten die kant noch wal raken
Toegegeven, we zijn bij CJP een stelletje taalpuristen. Spelfouten maken betekent strafregels schrijven, drie rondjes koffie halen en trakteren op prikkertjes met knakworst en augurk. Dat wil niet zeggen dat artiesten zich aan dezelfde regels moeten houden. Daar ben je immers kunstenaar voor. Maar bij de wollige onzin die we het afgelopen jaar voor de kiezen kregen trekken we
toch echt de streep. Ja, dan kijken we óók naar jou, lieve Maaike Ouboter. Dat ik je mis is hemeltergend prachtig, maar wat zing je nou eigenlijk precies. ‘Je gerust me’? Kan je iemand gerusten? Maaike wel. En het nummer die je wist dat ging komen: Het Koningslied. Nooit meer doen. Eerst het Prisma rijmboekje kopen, dan zingen. 

De Sylvie-saga
Jarenlang werden we doodgegooid met interviews vol gekweel, koddige kinderfoto’s en meer uitingen van het strak geregisseerde pr-huwelijk van Sylvie & Rafael. Als je je geld deels verdient door bekend te zijn, snappen we dat best. Er is echter een hele dikke vette maar: ga dan niet lopen piepen wanneer het minder lekker gaat in je leven en het voltallige assortiment roddelbladen en hun lezers daar óók alles over wil weten. We hebben uit zeer betrouwbare bron zelfs vernomen dat ze al maanden eerder wilden scheiden, maar dit on hold plaatsten omdat Badr en Estelle op dat moment alle spotlights stalen. Oh shit, doen we zelf toch weer mee. Nou, volgend jaar niet meer dus.

Per land verschillende releasedata van films
Beste filmmaatschappijen,
Inmiddels zijn bijna alle bioscopen in Nederland overgestapt van analoog naar digitaal. Dat betekent dat u theoretisch met één druk op de knop een film van Hollywood naar Almelo zou moeten kunnen sturen. Zouden we dan vanaf nu misschien ook jullie nieuwste meesterwerken mogen zien op de dag dat ze in Amerika in première gaan? We willen namelijk graag betalen voor jullie films, maar niet als we er te lang op moeten wachten. Hartelijke groet, de fans. 

Verschillend incheckpaaltje per openbaar vervoerder
Wie wel eens moet overstappen in bijvoorbeeld Zwolle, Heerlen of Nijmegen kent het probleem. Met nog één minuut op de klok, sprint je naar je trein. Je gaat hem nét halen. Oh wacht, toch niet: je moet nog even uitchecken bij de NS en inchecken bij Veolia of Syntus en bent niet de enige. Als de tien man voor je twee keer hebben gebliept, rijdt de trein weg. Maar ach, het is maar een half uur wachten op de volgende. Kun je mooi dat oude vrouwtje nog even uitleggen waarom ze moet uit- en inchecken om een boete te voorkomen. 'Nou, ziet u... eh.'

Het is belangrijk om het nieuwe jaar positief te beginnen, dus schrijf al je frustraties van je af: wat wil jij in 2014 écht niet meer zien? 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.