Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat we graag willen zien in 2014:
30 DEC 2013 • Door Steven Stoffers

Wat we graag willen zien in 2014:

Dit artikel verscheen (voor een gedeelte) eerder in het CJP Magazine, online gratis te lezen.

De Spice Girls
Ze hebben het twee keer geprobeerd. In 2007 planden de Spice Girls een grote reünietour, waarvan uiteindelijk maar een paar concerten doorgingen, en in 2012 speelden ze twee nummers tijdens de slotceremonie van de Londense Olympische Spelen. Maar naar Nederland kwamen ze helaas nooit meer. We willen ons verdomme nog één keer kunnen verkleden als Mel C..

Russel Brand’s revolutie
De Britse comedian Russell Brand roept op tot revolutie. Niemand kan dat met zoveel charme, humor en directheid. Dat konden we zelf ondervinden toen hij in november met zijn show Messiah Complex optrad in Amsterdam. Bovendien ging zijn interview met BBC-presentator Jeremy Paxman eind oktober niet voor niets viral. Een vlammende clash van twee generaties, waarbij de teleurstelling van Brand (en velen met hem) in het democratisch kapitalisme tastbaar was. De crisis duurt voort, economische ongelijkheid groeit en we vernietigen in hoog tempo onze fragiele aarde. We lijken niet bij machte er iets aan te doen, tenzij er radicale veranderingen plaatsvinden. Met humor. Fuck het systeem, Viva La Russelation!

Ron Burgundy
Tijdens zijn drie dagen in Amsterdam, voor de MTV awards, hebben we heel Amsterdam doorkruist op zoek naar een spoortje Ron. Tevergeefs. Godzijdank is het ein-de-lijk tijd voor Anchorman 2. Bovendien is Ron’s eerste boek net verschenen (in Amerika): Let Me Off at the Top! My Classy Life and Other Musings. We zijn oprecht, en enigszins stalkerig, fan van de beste nieuwslezer ooit. Hij mag wat ons betreft 2014 overspoelen met zijn aanwezigheid.

Gejaagd Door De Wind
Soms ontbreekt het ook de door kunst en cultuur geobsedeerde redactieleden van CJP aan tijd om alles meteen te luisteren, zien of lezen. Zo staan het boek en de film Gone With The Wind al jaren vooraan in de kast. Maar omdat we 1000 pagina’s of vier uur film vooralsnog een te grote opgave zijn, slaan we ze elke keer over. Het eerste goede voornemen voor 2014 is gemaakt: we gaan hoe dan ook naar de (iets kortere) theatervoorstelling! Anna Drijver en Nasrdin Dchar gaan er ongetwijfeld voor zorgen dat we eindelijk ‘we do give a damn’  zeggen.

Waar verheug jij je op? Als het net zo tof is als Ron Burgundy, dan gaan we er misschien wel over schrijven. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.