Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Melkweg viert Melkweg
10 DEC 2013 • Door Floris Visman

Melkweg viert Melkweg

Great Minds
Stel je eens voor dat Eminem, Snoop Dogg en Kendrick Lamar besluiten een groep te vormen. Hiphopfans zouden hun vingers er bij aflikken. Zo kennen wij in Great Minds een Nederlands equivalent, bestaande uit Sticks (Opgezwolle), Winne en Jiggy Dje. Voeg daar de beats van Wu-Tang producer Dokter Moon aan toe en je mag met recht spreken van een supergroep. Naast materiaal van hun titelloze debuutplaat kan je 14 december ook ouder werk van de mannen verwachten. Zeg nou zelf: niemand kan toch stil blijven zitten bij Hoedenplank van Opgezwolle of Jiggy’s Blauw Bloed?   

Fas-Kinderen
Tijdens Helemaal Melkweg is er ook aandacht voor serieuzere zaken. Wij raakten onder de indruk van de foto’s van Allard de Witte. De fotograaf volgde vier jaar lang kinderen met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS). Deze kinderen zijn slachtoffer van het alcoholgebruik van hun moeder tijdens de zwangerschap. Ze zijn vaak naïever en geestelijk beperkt. Ook hun uiterlijk wijkt af, zo hebben ze een smallere bovenlip, een brede neus en hangende ogen. Tussen al het feesten door is er wat ons betreft zeker ruimte voor deze ontroerende en hartverwarmende tentoonstelling.  

Good Ol’ Freda
Van een band als The Beatles, ruim vijftig jaar geleden opgericht, verwacht je dat op een gegeven moment de verhalen op zijn. Toen wij echter op de redactie hoorden van de documentaire Good Ol’ Freda werden we nieuwsgierig. Freda was van het begin tot het eind de secretaresse van The Beatles en zorgt voor een documentaire vol onvertelde verhalen en weetjes over John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.  

Maison du Malheur
Zo af en toe komt er een band voorbij die je helemaal verrast. Maison du Malheur is zo’n band. De negen man sterke combinatie vormt een swingend geheel. Samen brengen ze de jazz en dixieland van de jaren dertig weer terug naar ons kikkerlandje. Naast gitaar, drums en een piano bevat het geheel bijvoorbeeld ook een enorme trombone, bespeeld door man met een nog grotere baard.  

Troupe en Nuit VIII
Het theatergezelschap Theatertroep doet voor de achtste keer een zogenoemde Troupe en Nuit, een voorstelling die binnen een week in elkaar wordt gezet en eenmaal wordt gespeeld. Uniek dus! Theatertroep wil de brug tussen het nachtleven en theaterpubliek verkleinen en doet dat op soms improviserende wijze met een enorm tempo. Zoals zij zelf zeggen: ‘Een nacht vol gekneusde neuzen, krakende botten en brakende zotten. Tragedie, komedie, kunsten en kluchten, muziek, dans, gestruikel, getuimel, gebuitel. En Nuit! En Troupe! Ensemble!.’ Dat hadden wij niet beter kunnen zeggen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.