Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Goesting in Vlaamse korting
21 DEC 2013 • Door Floris Visman

Goesting in Vlaamse korting

Vlaanderen kent in Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent steden die het bezoeken meer dan waar zijn. CJP’ers krijgen in deze steden en de rest van Vlaanderen op maar liefst 258 plekken korting. Er zijn genoeg redenen om deze plekken te bezoeken want wij hebben heel veel te danken aan Vlaanderen. Wat te denken van actieheld Jean-Claude Van Damme, geboren in het Brusselse Sint-Agatha-Berchem. Of Duvel, het goddeloze bier uit Breendonk. En zeg nou zelf, het leven zou toch een stuk saaier zijn zonder Samson en Gert? Hieronder een overzicht van dingen die niet zouden bestaan zonder Vlamingen, plus een aantal handige kortingstips.
 
Universal Soldier
De Muscles from Brussels, Jean-Claude Van Damme, is de ster van deze actiefilm uit de jaren negentig. In Universal Soldier speelt Van Damme een soldaat die in Vietnam is omgekomen en door het Amerikaanse leger weer tot leven wordt gewekt, als supersoldaat. Sterk verhaal. Dat neemt echter niet weg dat wij ook de zesendertigste keer weer voor de buis zitten voor dit toonbeeld van een te gekke actiefilm. Zonder Vlaanderen, geen Muscles from Brussels en dus geen Universal Soldier.
 
Tip: Universal Soldier is misschien niet overal even makkelijk meer te vinden, maar goede kans dat je hem tegenkomt in tweedehands winkel Den Elder in Brugge. Je krijgt daar ook nog eens 10% korting, en dat in een kringloopwinkel. Het is bijna stelen.
 
Duvel
Waarschijnlijk heb je ooit in de kroeg gezeten en stoer Duveltjes weggetikt. De kans is nog groter dat je de volgende morgen een kater, nee, een tijger van jewelste had. Dit blonde speciaalbiertje is echter zo lekker dat je het moeilijk kan laten staan.
 
Tip: Ben je in Aalst en is na een avondje Duvel drinken de man met de hamer langsgekomen? Ga dan naar Jack and Ruby’s voor 10% korting op koffie.
 
Samson en Gert
De kinderserie over een pratende hond en een werkloze neuroot is bij een hele generatie onder de huid gekropen. Een zin als ‘Ik moest kloppen want de bel deed het niet’ wordt nog altijd geroepen door je vervelende vrienden. De Vlaamse show werd uitgezonden van 1990 tot 2006 en nog altijd wordt het herhaald. Kinderen krijgen er geen genoeg van en wij stiekem ook niet.
 
Tip: Geef het maar toe: het liefst wil je weer eventjes terug naar de wereld van Samson en Gert. Bij een bezoekje aan Muziekhandel David Vergaelen in Mechelen krijg je 10% korting op alle dvd’s.
 
Concertgebouw Brugge
In 2002 werd Brugge cultureel hoofdstad van Europa en sindsdien staat er het moderne concertgebouw. De meningen over het uiterlijk van het gebouw zijn verdeeld. De een vindt het niet passen in de historische stad, de ander vindt de balans tussen een historische en een moderne vormgeving juist mooi. Wat je er ook van vindt, de akoestiek in de zaal behoort tot de wereldtop.
 
Tip: Brugge zelf is al meer dan de moeite waard maar als je er dan toch bent, vergeet dan niet langs het concertgebouw te gaan. Met je CJP-pas heb je recht op niet minder dan 50% korting.
 
Baantjer
De titelsong van de serie met Vledder en De Cock (met c-o-c-k) is van Belgische makelaardij. Legendarisch jazzmuzikant Toots Thielemans speelde het nummer met zijn mondharmonica. Waarschijnlijk neurie je de melodie op dit moment onbewust in je hoofd, wat genoeg zegt over de mateloze populariteit van het nummer. De 91-jarige Brusselaar is nog altijd actief en blijft onlosmakelijk verbonden met Baantjer. Dat is wat ons betreft geen schande.
 
Tip: In muziekwinkel Blazers & Blazers in Gent krijg je met je CJP-pas standaard 15% korting. Als je meer dan € 30,- uitgeeft dan krijg je een gratis mondharmonica. Toots is vast trots!

Op EYCA.org kan je een overzicht van alle kortingen vinden. Ze zorgen er voor dat je tripje naar Vlaanderen een stuk goedkoper uitvalt. Op die manier houd je zéker nog wat geld over voor die verraderlijke Duveltjes.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.