Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
8x doodgewaande bands
02 DEC 2013 • Door Remco de Weerd • Meer blogs over Muziek

8x doodgewaande bands

Boston
Het zelfbenoemde debuut van Boston was een hardrockparel uit de jaren zeventig. Vooral More Than A Feeling werd een legendarische single. Tweede album Don’t Look Back was een bescheiden uitbreiding van het succes. Vervolgens werd het acht jaar stil, maar met Amanda had de band wederom een wereldhit. Daarna was het uit met de pret. De band wisselde vaker van bezetting dan Sylvie Meis van miljonair en wist het succes niet meer te herhalen. Tot dit jaar dan.

ZZ Top
We denken niet vaak meer aan ZZ Top. Alleen als we in de platenzaak achteraan beginnen, bij de letter Z. Dat waren gekke artiesten, zeggen we dan altijd met een weemoedig lachje tegen elkaar. Al kan je die verleden tijd wel schrappen, want de baarden spelen nog steeds. In de afgelopen vijftien jaar heeft het trio niets fatsoenlijks meer uitgebracht en ook mogen Gibbons en Hill nog steeds niet het scheerapparaat van Beard (de ironie) lenen.

The Bangles
We zingen nog steeds uit volle borst mee met Manic Monday en Eternal Flame van The Bangles. Mierzoete pop en enorme guilty pleasure. Tot groot verdriet van ons (niet van de buren) ging de band in 1989 uit elkaar, maar de dames kwamen in 2000 gelukkig weer bij elkaar. Door de jaren heen is er wel een bandlid gesneuveld, maar goed; beter driekwart The Bangles dan geen.

Europe
‘Tudutuutu, Tududututuu.’ Van de grofweg zestien miljoen Nederlanders kennen er zeker vijftien miljoen alleen The Final Countdown van Europe. Het succes was zo onovertrefbaar groot, dat de niet onaardige tweede single Rock The Night compleet werd overschaduwd. De band nam al eens een pauze van elf jaar, maar is nog springlevend. Eind vorig jaar kwam er nog een album uit en dat bereikte zelfs de Nederlandse Album Top 100.

The Proclaimers
De schattige Schotse eeneiige tweeling The Proclaimers kreeg wereldwijd aandacht met single I’m Gonna Be (500 Miles). Je kent het liedje vast wel, al was het maar door de tientallen films en series waarin het nummer wordt gebruikt. Letter From America deed het in het Verenigd Koninkrijk ook nog behoorlijk. Daarna hebben we weinig bijzonders meer gezien van de twee, maar dat houdt ze niet tegen: sinds 500 Miles staan ze al vijfentwintig jaar redelijk onafgebroken op het podium.

The Village People
Ze zijn wel een aparte verschijning; The Village People. Met hun verkleedpartijtjes en discomuziek bij uitstek geschikt voor een foute avond met hoofdletter F. Het zal de leden weinig kunnen schelen, want ze verkochten er honderd miljoen albums mee. En zeg nou zelf: het is (stiekem of niet) toch echt onmogelijk stil te blijven zitten bij vrolijke hits als Y.M.C.A. en Macho Man?

Heart
Girls rock! Met Alone en All I Wanna Do Is Make Love To You had Heart een paar folkrockklassiekers te pakken. Het was een komen en gaan van bandleden maar de zussen Wilson (Nancy en Ann) bleven het krachtige middelpunt van de rockformatie. Je zou het niet zeggen, maar de band is dit jaar vijftig geworden. Vorig jaar kregen de dames nog een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Chicago
We beginnen waar we eindigen; bij een naar een Amerikaanse stad vernoemde band. Chicago zag leden komen en gaan en kreeg zelfs te maken met een overlijdensgeval. Toch bestaan ze nog en dat vinden wij leuk. Het genre soft-rock heeft een paar pareltjes voortgebracht en een van de grootste blijft toch wel Hard To Say I’m Sorry/Get Away. Bij de wijze woorden van dat nummer pinken we nog altijd een traantje weg, want ook na al die luisterbeurten snappen we nog steeds dat het moeilijk is om sorry te zeggen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.