Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Jonge Harten: Hotel Perdu
28 NOV 2013 • Door Fenny Postma • Meer blogs over Theater

Jonge Harten: Hotel Perdu

Ooit iets kwijtgeraakt of uit het oog verloren, zoals een familielid of een versleten trui? Wie weet vind je het terug in Hotel Perdu, waar alles mag langskomen wat verloren is of zich verloren voelt. In deze voorstelling van Het Houten Huis wordt de kwetsbaarheid van objecten en mensen getoond.

In elkaar geslagen valt de uitgeputte bokser de receptie binnen, al wankelend zoekt hij rust in een hoek. Maar bij elk liftgeluidje of ander belgeluid springt hij op: klaar voor een volgende ronde! De bokser is één van de personen of objecten die het hotel binnenvallen. Een oude radio, een achterdochtige soldaat, een versleten trui en een papierprop, allemaal worden ze opgevangen door Martin, de receptionist die met veel geduld en een grote glimlach iedereen incheckt en naar de lift begeleidt.
 
Hotel Perdu doet denken aan de afdeling Gevonden Voorwerpen, een plek waar verloren objecten samen komen of waar je naartoe kan als je je verloren voelt. Elke bezoeker van het hotel voelt zich kwetsbaar of eenzaam en is op zoek naar datgene wat hen weer compleet en gelukkig maakt. Zoals de versleten trui die op zoek is naar een drager, de teddybeer die zijn oude eigenaar wil vinden en de vrouw, speurend naar de liefde.
 
Door de prachtige muzikale begeleiding van de receptionist, de mooi vormgegeven scènes en de emotionele gelaagdheid is het Het Houten Huis, officieel een jeugdtheatergezelschap, gelukt een voorstelling te maken die geschikt is voor alle leeftijden. De voorstelling ontroert en doet je stiekem wensen dat deze plek echt bestaat.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.