Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP zoekt de grootste sterrencast
20 NOV 2013 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Film

CJP zoekt de grootste sterrencast

The Hunger Games: Catching Fire is zo’n geval. De missie van Katniss Aberdeen zette de CJP-redactie aan het denken. We zoeken de film met de meeste wereldberoemde sterren erin. De spelregels: hoe meer, hoe beter. Bonuspunten voor een Oscarwinnaar in een bijrol. We dachten zelf aan het volgende rijtje.
 
The Hunger Games: Catching Fire
Eerlijk zeggen: wie is er niet gevallen voor Jennifer Lawrence door haar optreden bij de Oscars van vorig jaar? Dankzij deze sequel is ze vanaf deze week is weer in de Nederlandse bioscopen te zien. Net als in het eerste deel lopen ook Liam Hemsworth, Woody Harrelson,  Elizabeth Banks en Lenny Kravitz rond. Daar komt in dit vervolg awardwinner Philip Seymour Hoffman nog bij.
 
The Counselor
De titelrol is voor Michael Fassbender, dus dat is één. Brad Pitt speelt weer eens vrouwenverslinder, met cowboyhoed en sluik haar tot op zijn schouders. Maar die verschijning is hartstikke alledaags vergeleken bij het personage van Javier Bardem, de gestekelde topcrimineel Reiner. Van de luipaardprint-tattoo van Cameron Diaz lopen de rillingen nog steeds over onze rug. Nu te zien in de bioscoop (met korting uiteraard).
 
Crash
Een stuk of zeventien hoofdpersonen, waarvan flink wat gespeeld door een meer dan respectabele acteur. Het is magisch hoe de verhaallijnen van Sandra Bullock, Terrence Howard, Matt Dillon en Brendan Fraser allemaal met elkaar in verband staan. Plus: Ludacris blijkt meer te kunnen dan rappen en Don Cheadle blijft een baas.
 
Love Actually
Net als Crash een mozaiekvertelling. Talloze verhaallijnen en karakters en een schijnbaar bodemloos potje met budget als het om de cast gaat. Er was een tijd dat je geen romantische komedie kon uitbrengen zonder Hugh Grant. Met Emma Thompson (Oscaralert!), Keira Knightley, Liam Neeson en Colin Firth (Oscaralert!) is Britain’s finest aanwezig. Billy Bob Thornton vertegenwoordigt de Verenigde Staten van Amerika, als president van de Verenigde Staten van Amerika. Da's nog een Oscaralert, maar die kreeg hij voor het script van Sling Blade, dus dat telt niet.
 
Ocean’s Eleven
George Clooney verzamelt hier als Danny Ocean een aardige groep om zich heen. Niet alleen als bankrovers, ook qua acteurs. Met onder andere Damon, Pitt en Affleck (het jongere broertje, maar toch). Oscarwinnares Julia Roberts speelt Miss Ocean, Andy Garcia een onfortuinlijke casino-eigenaar. Don Cheadle blijft nog steeds een baas.
 
Ocean’s Twelve
Hetzelfde rijtje als hierboven, maar met Catherine Zeta-Jones. En onze eigen wereldster Jeroen Krabbé als De Nederlander.
 
Ocean’s Thirteen
Geen Catherine Zeta-Jones, geen Julia Roberts, maar wel Al Pacino (jaja, de beste acteur van 1993) als het doelwit van Danny Ocean en zijn crew. Plus een cameo van Oprah Winfrey.
 
The Expendables 2
Een ander genre, maar daarmee geen minder grote namen. Zeker geen minder grote spierbundels. Met Arnold Schwarznegger, Sylvester Stallone, Jean-Claude van Damme, Jet Li en Jason Statham is er genoeg mankracht om iedere criminele organisatie op te rollen. Liam Hemsworth is een handige link met The Hunger Games en we vrezen voor de gevolgen als we Chuck Norris niet noemen.
 
Movie 43
Of we het willen of niet, deze moet erbij. Geen verhaal, geen humor, geen production value, maar een line-up van sterren die niet onderdoet voor een observatorium. Werden de acteurs gegijzeld en gedwongen om mee te doen? Zo ongeveer iedereen uit Hollywood zit in deze film. We zouden hier een opsomming kunnen geven, maar het scheelt een hoop ruimte als we gewoon zeggen wie er niet in de film te zien was. Jennifer Lawrence.
 
Deze lijst is natuurlijk nog maar een beginnetje. Als we jouw favoriete film met een sterrencast zijn vergeten te vermelden, geef ons dan gerust een corrigerende tik in de reacties.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.