Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zes onmisbare apps
22 OKT 2013 • Door Remco de Weerd • Meer blogs over Muziek Lifestyle

Zes onmisbare apps

Nu je korting krijgt bij Apple, is het niet meer dan logisch om jou als CJP’er af en toe de vetste apps aan te raden. Deze keer de handigste apps voor de muziekliefhebber.

‘Vroeger (ook wel uitgesproken als vroegâh) was alles beter’, horen we wel eens. Dikke bullshit, want tegenwoordig is alles beter. Vroegâh zat je een halve dag te wachten tot dat ene leuke nummer weer op de radio kwam, zodat je het kon opnemen op een cassettebandje. Nu heb je een smartphone, het walhalla voor de muziekliefhebber. Wij selecteren de beste muziek-apps voor je, die (we spreken uit ervaring) het leven een stuk plezieriger maken. Heb je zelf nog tips? Laat ze maar horen in de comments!

1. Hoe heet het? SoundHound (gratis).
Wat kun je ermee? Stel: je kijkt Friends voor de vijfde keer. Rachel en Ross hebben hun eerste date in het museum. Romantisch als Ross is, zet hij een groot projectiescherm vol sterren aan. Net als de radio, met een sensueel liedje. Godver, welk liedje is dat nou? Met SoundHound klik je op je scherm en luttele seconden later weet je dat het om Wicked Game van Chris Isaak gaat.
Perfect voor: iedereen die niet de titel van elk liedje uit zijn of haar hoofd kent.
Groot voordeel: Klikken is het enige wat je moet kunnen, zo simpel is het.

2. Hoe heet het? Ringtone Maker. (gratis).
Wat kun je ermee? Laten we nog even teruggaan naar vroegâh. Toen betaalde je je rot voor de nieuwste ringtone. Die tijden zijn voorbij met Ringtone Maker. Je hoeft niet het volledige liedje af te spelen, maar kunt ook meteen naar het moment dat Xzibit over Walter Cronkite begint in X.
Perfect voor: Iedereen die een suffe bliepjes-ringtone heeft en geen moment onbenut wil laten om zijn of haar favoriete liedje te horen.
Groot voordeel: Overzichtelijke app, stukjes knippen gaat hartstikke makkelijk.

3. Hoe heet het? Drumstel Gratis (gratis dus).
Wat kun je ermee? Oké, we hebben nu wel duidelijk gemaakt dat vroegâh niet alles beter was. Toen deed je nog op je luchtdrumstel mee met Larry Mullen jr. tijdens Sunday Bloody Sunday (toen U2 nog om aan te horen was). Tegenwoordig kun je hem proberen naar de kroon te steken.
Perfect voor: Gepensioneerde luchtdrummers. Het is tijd voor het ‘echte’ werk.
Groot voordeel: In gezelschap lijk je nu iets minder imbeciel dan tijdens je luchtdrum-dagen. Dat zag er toch altijd wat spastisch uit. Je hebt bovendien de beschikking over een flink drumstel. De drummer van Guns N’ Roses imponeer je er niet mee, maar voor de beginnende, niet bijzonder kapitaalkrachtige drummer is het een mooi stelletje.

4. Hoe heet het? Spotify Premium (€ 9,99 per maand).
Wat kun je ermee? Bijna alles. Het scheelt bakken met ruimte en geld. Er is veel te vinden op Spotify, dus je bent maanden, zo niet jaren zoet met deze app.
Perfect voor: De mensen die muziek ruiken, voelen, ademen enzovoort.
Groot voordeel: We durven wel te zeggen dat de app gewoon een zeer compleet aanbod heeft. Een must voor de ultieme muziekliefhebber.

5. Hoe heet het? Stemapparaat: stem je akoestische en elektrische gitaar! (gratis).
Wat kun je ermee? Je gitaar nauwkeurig stemmen. De app heeft ook een ingebouwde stemvork om geavanceerder te kunnen stemmen.
Perfect voor: de chaotische gitarist. Als je dat ding weer eens kwijt bent, hoef je niet meer te vloeken (tenzij uit euforie natuurlijk), want er is een oplossing en hij zit in je broekzak. Je smartphone raak je nou eenmaal minder snel kwijt dan je stemapparaat.
Groot voordeel: Prettig in het gebruik en een mooie lay-out.

6. Hoe heet het? Sing! Karaoke by Smule (gratis).
Wat kun je ermee? Karaoke kan zowel dolle pret als diepe vernedering opleveren. Vooral dat laatste overkomt ons telkens weer als we de hoogste tonen van I Will Always Love You van Whitney Houston proberen te halen. Nu hoeven we niet onze beperkingen onder ogen te zien, maar kunnen we lekker doorschreeuwen in bescheiden kring (tijdens de vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld).
Perfect voor: Zichzelf overschattend zangtalent en degenen die er naar moet luisteren (om te tippen aan de ‘zanger/zangeres’ in kwestie).
Groot voordeel: karaoke kan op elk moment van de dag. Mocht de weersvoorspelling weinig goeds voorspellen, dan kun je lekker een avondje thuis blijven met je vrienden. Wat kan het leven soms toch makkelijk zijn.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.