Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Highlights van VIRUS
28 OKT 2013 • Door Harm Teunisse • Meer blogs over Muziek

Highlights van VIRUS

De cello stond centraal in de laatste Virus. En niet zonder reden, want onder de luisteraars is het nog steeds het favoriete klassieke instrument. Giel Beelen ontving in de laatste aflevering het Cello8ctet Amsterdam, dat in Virus een heuse première speelde van hun eigen versie van Stings Roxanne.

Daarnaast werden stukken van Piazzolla en Glass ten gehore gebracht en maakte Cello8ctet samen met rapper Brainpower een klassieke bewerking van zijn ‘People’.

De jonge jazzhelden van het Dominic Marshall Trio lieten zich ondertussen inspireren door de klassiekers van het Cello 8ctet en improviseerden op verschillende thema’s. Er werd gefluithapt, er werd geklapt, en het was zoals altijd een gezellige chaos omlijst door meeslepende livemuziek.

Virus wordt elke donderdagavond om 22:00 rechtstreeks vanuit de foyer van de Rotterdamse schouwburg uitgezonden op Radio 4. Iedereen mag aanwezig zijn bij de opnames, kijk hier voor meer informatie.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.