Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
3 zinnen die geld besparen in Tallinn
28 OKT 2013 • Door Steven Stoffers

3 zinnen die geld besparen in Tallinn

CJP-pas bij de hand? Staat er een EYCA-logo op? Mooi. Leer onderstaande zinnen even uit je hoofd en je trip naar Tallinn wordt gegarandeerd een stuk goedkoper. 

Ilus ilm täna, eks ole? = Lekker weertje, nie?
Ma olen vaene kui kirikurott. = Ik ben zo arm als een kerkmuis.
Aga mul on kaart EYCA. [aantal] protsenti allahindlust! = Maar ik heb een EYCA-kaart, [aantal] procent korting!

Tallinn werd in 2011 Culturele Hoofdstad van Europa en dat is niet alleen prettig voor de stad zelf, toeristen plukken daar ook de culturele vruchten van. De race om die titel is ongetwijfeld de drijvende kracht geweest achter het hoge aantal European Youth Card-kortingen in de stad.

Met je CJP-pas, die ook recht geeft op alle EYCA-kortingen, wordt een bezoekje aan Tallinn echt een stuk goedkoper: op EYCA.org vind je maar liefst 139 kortingslocaties! Ter vergelijking: voor Parijs vermeldt de zoekmachine slechts zeven kortingen. Niet gek, als je bedenkt dat Parijs bijna zes keer zoveel inwoners heeft als Tallinn. Je krijgt korting op je hotel/hostel, het huren van een auto, musea, en zelfs op koffie, bier en meerdere bowlingbanen. Om je enigszins op weg te helpen hebben we de handigste tips voor je op een rij gezet.

Onderdak (20 kortingen)
Het is op de website van het hostel zelf een klein beetje onduidelijk hoe hoog de korting nu precies is, maar OldHouse Hostel is volgens ons wel dé plek om te overnachten. Het ligt namelijk middenin het oude gedeelte van Tallinn en volgens EYCA.org krijg je er 30% korting op de prijs aan de receptie in de periode tussen 1 oktober en 30 april. Op de website van OldHouse vinden we hier weinig van terug, dus bel even voor de zekerheid. In Estland schijnt men goed Engels te kunnen. 

Mocht je iets meer dan € 30,- per nacht te besteden hebben, dan ga je naar Hotel Shnelli. Dat ontleent zijn naam aan het feit dat je vanaf het busstation van Tallinn nergens sneller je koffers in je kamer hebt staan dan daar.

In Hotel Bern (wint jaar na jaar awards van TripAdvisor) krijg je maar liefst 50% korting aan de kassa, wat neerkomt op € 40,- per nacht. Best een goede deal.

Tip: het Tallink Spa & Conference hotel geeft geen korting op een overnachting,maar  je kunt er wel goedkoop naar de sauna. In plaats van € 16,- voor een hele dag, betaal je slechts € 11,- en een beetje.

Musea
Kumu Kunstimuuseum
Mag je niet missen in Tallinn, al was het maar omdat het bijzondere gebouw onmogelijk over het hoofd te zien is. Bovendien is het hét museum voor moderne kunst in Estland en in 2008 uitgeroepen tot Europees museum van het jaar. Voornamelijk Estse moderne kunst, is dat serieus tof? Ja, dat is tof. Die Esten kunnen er namelijk wat van. Zie hier.

Kadrioru kunstimuuseum (Kadriorg Paleis)
Tsaar Peter de Grote liet in 1718 een zomerhuisje neerzetten in Tallinn. Zelf heeft hij weinig van het bescheiden onderkomen kunnen genieten. Zeven jaar nadat de eerste steen gelegd werd, stierf Peter al. Hoewel het geen al te protserig paleisje was, heeft de Italiaanse architect aan zeven jaar niet genoeg tijd gehad om alle plannen door te voeren. Gelukkig is het inmiddels, inclusief tuin naar model van Versailles, helemaal af en opgesteld voor het publiek. Je kunt er buitenlandse kunst bekijken van onder andere Cranach en een boel Nederlandse kunstenaars, maar het zal toch vooral de eenvoud van het interieur zijn dat je versteld doet staan. Voor een eenvoudig prijsje ook: EYCA-pashouders betalen slechts € 2,80.

Estonian Museum of Applied Art and Design 
Niet op de site van EYCA, wel de moeite waard. Meubels, sieraden, vazen, porselein, ceramiek, leer en textiel: alle Estse design en toegepaste kunstvoorwerpen die het bekijken waard zijn, staan in het ETDM. Met je CJP-pas krijg je 50% korting op de entree.

Mobiliteit 
Een auto huren is al spotgoedkoop in Estland, maar als je je CJP-pas laat zien bij Autorent halen ze nog eens 12% van de dagprijs (€ 19,-) af.  

Koffie

Koffie haal je hier, over het algemeen met 5 à 10% korting

Bier
10% korting op je drankjes in The Lost Continent, een Australian pub.
10% op je cocktails bij de beste cocktailbar van Estland, de Butterfly Lounge.

Naudi Tallinn!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.