Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11 ongooglebare bands
21 OKT 2013 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

11 ongooglebare bands

oOoOO
Je verwacht het niet, maar deze witch house/chillwave-band is dus prima te googelen. Tenminste, als je precies weet hoeveel o’s je moet tikken en wanneer je shift indrukt. Anders kom je uit bij een magazine voor ‘Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology’ of een filmpje waarin de aliens uit Toy Story zich vergapen. Of bij de artiestenpagina van OOO op platenlabel Planet Mu. Als je dan doorklikt op diens nieuwe website, waar hij onder de naam Axiom Crux op zich best prima dubstep heeft staan. Maar goed, je wil naar oOoOO. De naam is overigens puur gekozen vanwege het woordbeeld, je spreekt het gewoon uit als ‘oh’. Niks engs aan eigenlijk.
 
∞ 
De lemniscaat, het symbool voor oneindigheid. Prachtig symbool. Zeker als je het als zoekterm in de almaar uitdijende ruimte slingert die het internet heet en er dan he-le-maal niks terugkomt. Opgeslokt. Wauw. 

Helaas is dit een screamo-band uit Finland en zouden bovenstaande jankzinnen best de flinterdunne filosofie achter de band kunnen vormen. Gelukkig blijkt dat niet het geval. Het is gewoon een op zijn kant liggende 8. Ja, echt. Je spreekt het uit als ‘eight’.

██████
We vermoeden dat deze band Wedonthaveaname heet. Ze hebben in 2013 een demo uitgebracht. Die heet Demo 2013. Op de demo staan vier nummers: I, II, III, IV. ██████ werkt strak volgens hun vastomlijnde concept, dat moet je ze nageven. Black Metal uit Plzen, de stad waar de goudgele drank werd uitgevonden die metal überhaupt ooit mogelijk maakte; dat kan alleen maar goed zijn. Mja, het is wel ok. 

!!!
Je zult op internet geen enkel stukje over deze danspunkers vinden waarin niet wordt uitgelegd hoe je !!! uitspreekt. Ergo: succes met googelen!!!
(Of klik hier, ga er 5 november met korting heen in de Melkweg en hoor hoe ze het zelf uitspreken.)

||| en *0
Van deze acts weten we zelfs niet helemaal zeker of ze bestaan hebben. Volgens het lijstje indiebands met gekke namen waar ze in stonden, maken of maakten ze respectievelijk noise en minimal electronics. In het laatste geval is dat op zich een prima gekozen artiestennaam; welke combinatie van zoektermen we ook proberen, we vinden absoluut niks.

+/-
Het is niet de meest esthetische bandnaam van het stel, maar +/- (spreek uit: 'plusminus') krijgt bonuspunten vanwege de url van hun website: plusmin.us. Best prima 'indietronic' ook, een soort Death Cab For Cutie met wat meer gitaar. Het lijkt er wel op dat de band niet meer bestaat, maar probeer daar maar eens iets over te vinden op internet.

Update:  +/- is bezig met een nieuw album en leeft nog wel op hun Facebookpagina. Dank Joris-Jan Kraak.

†‡†
Vanwege overduidelijke redenen spreek je †‡† uit als ‘RITUALZ’. Dus niet ‘rituals’, maar ‘RITUALZ’. Goed zo. †‡† valt officieel in hetzelfde straatje als oOoOO (helemaal uit het hoofd goed getypt), namelijk witch house, maar oOoOO voelt een stuk normaler. †‡† maakt witch house waar je echt bang van wordt. Op een goede manier. Overigens zullen we zo nog een derde witch house-act tegenkomen in de lijst. In die scene hangt je blijkbaar een Wiccan vervloekingsritueel boven het hoofd als je googlebaar bent.
 
????
Helaas is death metalband ???? (spreek uit: Four Question Marks) inmiddels precies dat, hartstikke dood. Voor het doek viel maakten ze twee albums, waarvan we je Aleph (2005) wel aan kunnen raden. Met name Red Magnetic Walls. Mits je het, net als wij, fijn vindt om af en toe uit je oren te bloeden.

///▲▲▲\\\ 
Dan heb je dus één van de beste bandnamen in de witch house-scene verzonnen en dan ga je hem veranderen?! IN… HORSE MACGYVER?!!! Kom op, dat accepteren we gewoonweg niet. Voor ons blijf je altijd ///▲▲▲\\\, Horse. Gekkie.

So
Deze is via Twitter ingestuurd door @bastronaut. Op het eerste gezicht inderdaad geen heel handige bandnaam, in tweede instantie best vindbaar (in combinatie met ‘band’), in derde instantie heb je de verkeerde band te pakken. In vierde instantie is het net zo moeilijk om naar So te luisteren, als om ze te vinden.

Op zoek naar deze onvindbare parels kwamen we overigens ook deze zeer volledige lijst van bizarre bandnamen tegen. We hebben er niks aan gehad, maar je kunt je er zeker tien minuten prima mee vermaken. Een andere goede suggestie kregen we binnen via twitter: SX, toen ze net begonnen kon je ze beter niet op je werk googelen. Mocht je nog mooie aanvullingen hebben, schroom niet om ze hieronder achter te laten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.