Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
(Véél) meer Girls
02 SEP 2013 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

(Véél) meer Girls

Tip 1: Girls seizoen 2
Natuurlijk de meest logische plek om te beginnen. De dvd is net uit en heeft het effect van een kerstcadeautje, waarvan je weet dat het er ligt maar waar je nog niet aan mag/wil komen, juist omdát je je er zo op verheugt. Terecht, overigens. Ook dit seizoen heeft Lena Dunham zichzelf weer overtroffen. Herkenbare scripts met grappige, doch begrijpelijke dialogen, wat verfrissing op castgebied en een heleboel nieuwe problemen en persoonlijke issues.
 
Tip 2: Tiny Furniture
De film die Lena Dunham het contact met Judd Apatow en daarmee de route richting Girls opleverde. Je herkent gelijk haar eigen stijl, in dit enigszins biografische verhaal. De met haar leven worstelende hoofdpersoon wordt gespeeld door Lena zelf, haar echte moeder speelt haar filmmoeder en haar echte zus is ook haar filmzus. Behoorlijk meta dus, maar dat maakt het niet minder leuk.
 
Tip 3: Frances Ha
Greta Gerwig (Lola Versus, Greenberg) is net zo chaotisch, herkenbaar en aandoenlijk als Lena. Een paar jaartjes ouder, maar de issues zijn er niet minder om. Dit is echt zo’n film met het zeldzame Little Miss Sunshine-effect; ook al is het niet bepaald allemaal vrolijkheid, na het kijken zit je toch extreem happy op de bank.
 
Tip 4: New Girl
Drie jongens en één meisje delen een appartement. Voorspelbare problemen, zou je zeggen, maar dat valt best mee. Zooey Deschanel speelt haar geeky kindmeisje met verve. Teveel afleveringen achter elkaar kijken, maakt je enigszins duizelig, dus je kunt er (eenmaal verslaafd) lekker lang mee doen.  
 
Tip 5: Don’t trust the b*tch in Apartment 23
Sowieso bonuspunten vanwege de titel. Plus extra bonuspunten voor de aanwezigheid van James van der Beek, die de rol van -jawel- James van der Beek speelt. Een serie die, mede door hoofdrolspeelster Krysten Ritter (o.a. Breaking Bad), meer had verdiend dan de twee seizoenen die hem gegund was.
 
Tip 6: Portlandia
Je moet even (letterlijk) over een grens heen, want het afzeiken van Portland (het onderwerp van deze serie) zegt ons als Europeanen vrij weinig. Het werkt een beetje als de manier waarop wij weleens Belgen uitlachen, maar dan anders, grappiger en ironischer. Gemaakt door een clubje comedians, dat het duidelijk erg naar hun zin heeft tijdens hun werk.
 
Tip 7: The Mindy Project
Mindy Kaling ken je vast uit de Amerikaanse versie van The Office, maar ze schreef ook meerdere scripts en een erg grappig boek (Is everyone hanging out without me?). Haar eigen serie is hier in Nederland nog niet zo bekend, dus je bent er in ieder geval vroeg bij als je nu aanhaakt bij deze zeer aanstekelijke serie over een groep dokters.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.