Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De highlights van Virus
30 SEP 2013 • Door Sara Madou • Meer blogs over Muziek

De highlights van Virus

Afgelopen donderdag was er weer veel moois te horen in het radioprogramma VIRUS, met Jan-Willem Roodbeen aan het roer deze keer. 

Zoals het Crescent Double Quartet, het spannendste jazzensemble van Nederland, dat prachtige, meeslepende muziek speelde. Strijkers, sax, piano, bas en drums; het kwam allemaal bij elkaar. 

Daarnaast hoorden we een letterlijke soap-opera: drie jonge operatalenten van Vliegwiel Producties beleefden dramatische verwikkelingen in hun zelf gezonden soap. 

Tenslotte was er nog de briljante freestyle rap van Klopdokter, die met vrijwel ieder woord een geweldige rap kon maken. Wat de suggesties vanuit het publiek ook waren, hij deed er iets tofs mee. 


Aanstaande donderdag belooft ook speciaal te worden. Dan staat VIRUS namelijk in het teken van filmmuziek. Meedeinen op het walsje van Amélie, Martini's drinken op James Bond, wegdromen bij La Dolce Vita en je voeten in het zand tijdens One upon a Time in the West; allemaal live gespeeld in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Muzikale sterren zijn Tango Extremo, het Young Saxophone Trio, Piero Bianculli & Band en talent van Codarts. Trek je galajurk aan, schrijd over de rode loper en waan je net zo’n filmster als hoofdrolspeelster Marike Jager, die deze VIRUS première presenteert.
 
Het Young Saxophone Trio speelt stukken van de bekende hedendaagse filmcomponist Michael Nyman, waarvan een speciaal voor VIRUS gemaakte bewerking uit  het kostuumdrama The Draughtsman’s Contract.
Tango Extremo speelt klassiekers als La Dolce Vita, Evita en Amarcord,jong talent speelt pianomuziek uit Amélie en Piero Bianculli rijgt alles aan elkaar met de bekendste thema’s uit blockbusters. Zelfs Robin Hood is er, samen met vier hoornisten van Codarts. 

Loop voor 22.00 uur de foyer van de Rotterdamse Schouwburg binnen en haak in. Gaat dat niet,  luister dan om 0:00 uur naar Radio 4 of kijk bij ons de highlights terug.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.