Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zes onmisbare lees-apps
29 AUG 2013 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Lezen Lifestyle

Zes onmisbare lees-apps

Nu je korting krijgt bij Apple, is het niet meer dan logisch om jou als CJP’er af en toe de vetste apps aan te raden. Deze keer de handigste apps voor de boekenliefhebber.

Lees je graag van een scherm of heb je toch liever een echt boek in je handen? Hoe dan ook, er zijn genoeg apps in de omloop om meer uit je hobby te halen. Ontdek nieuwe toppers, bestel ze vanuit je luie stoel of lees iets terwijl je wacht op je vertraagde trein. Heb je zelf tips? Laat ze maar horen in de comments!

1. Hoe heet het? iBooks (gratis).
Wat kun je ermee? Lezen! Met de officiële boeken-app van Apple kom je je ligvakantie wel door. De ingebouwde winkel heeft een haast onuitputtelijke voorraad klassiekers en bestsellers. Of blader een prentenboek door met je kleine neefje.
Perfect voor: Mensen met ogen.
Groot voordeel: Je kunt kiezen uit een aantal verschillende views, zoals ‘boek’ of ‘schermvullend’. Als je Kerouacs On The Road echt wil beleven zoals het bedoeld is, stel je de app in op ‘scrollen’. Om je leeservaring zo prettig mogelijk te maken, zijn er ook verschillende lettertypen en achtergrondkleuren.

2. Hoe heet het? Kindle (gratis).
Wat kun je ermee? Wederom lezen. Met keus uit meer dan een miljoen e-books moet er wel iets voor je tussen zitten.
Perfect voor: Iedereen, van boekenwurm tot gelegenheidslezer.
Groot voordeel: Je kunt de boeken niet alleen kopen, maar ook huren. Met Kindle heb je een complete bibliotheek in je broekzak. Bovendien is er een woordenboek in de app gebouwd, handig voor bij de wat zwaardere lectuur.

3. Hoe heet het? Goodreads (gratis).
Wat kun je ermee? Browsen door ’s werelds grootste databank op literatuurgebied, nu op je iPhone. Denk IMDb, maar dan met boeken in plaats van films.
Perfect voor: Lijstjesfreaks die hun collectie graag up-to-date willen houden, maar geen zin hebben in het bijhouden van een Excel-bestand.
Groot voordeel: Met de scanfunctie kun je in de boekenwinkel extreem simpel recensies opzoeken van de roman waar je over twijfelt. Of voeg hem toe aan je wensenlijstje als je er nog even over wilt nadenken.

4. Hoe heet het? Polare (gratis).
Wat kun je ermee? Toch liever een harde kaft in je hand en echt papieren pagina’s omslaan? Met deze app kun je digitaal door de boekenkasten van Polare struinen. Als je iets hebt gevonden, kun je natuurlijk meteen bestellen.
Perfect voor: Iedereen met een flink gevulde boekenkast, of juist eentje met te veel lege planken.
Groot voordeel: Als je ergens een tof boek tegenkomt, kun je heel makkelijk de streepjescode scannen. Zo kun meteen zien of er ergens een goedkoop tweedehandsexemplaar te vinden is.

5. Hoe heet het? Lees dit boek (gratis).
Wat kun je ermee? Try before you buy. Lees de eerste hoofdstukken van een collectie van 24 recente titels. Iedere week zijn er vier nieuwe boeken om door te snuffelen, dus het aanbod blijft vers.
Perfect voor: Lezers die niet altijd van de laatste toppers op de hoogte zijn, maar wel af en toe een goed nieuw boek willen leren kennen.
Groot voordeel: Via de app kun je meteen de e-bookversie van de aangeboden titels met korting kopen in de iBookwinkel.

6. Hoe heet het? VertragingsApp (€0,89).
Wat kun je ermee? Vertraging in het openbaar vervoer is helaas net zo onvermijdelijk als achtervolgingen in een Bond-film. Met deze app is dat noodzakelijke kwaad een stuk minder erg. Je selecteert hoeveel minuten later je vertrekt en de app zoekt er een verhaaltje bij.
Perfect voor: Iedereen die regelmatig met de trein moet en moeilijk stil kan zitten tijdens ongeplande wachtmomenten.
Groot voordeel: Schrijvers als Arnon Grunberg, Franz Kafka, Toon Tellegen en Leo Vroman vergezellen je op het perron.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.