Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
#Twitterbingo: afkicken
13 AUG 2013 • Door Steven Stoffers

#Twitterbingo: afkicken

Vandaag heeft @koningirene op triomfantelijke wijze een eind gemaakt aan de heerlijke roes waar we ons allemaal in wentelden. Zij aarzelde geen moment toen de bingobal van @goshortfilmfest in de app verscheen en claimde de vier (vier!) Lowlandskaarten die haar rechtmatig toekwamen. 

Verwerkingsproces
Probeer het maar niet te ontkennen: als je dit leest, ben je verslaafd aan #twitterbingo. Sommigen van jullie speelden hun internetabonnement aan gort op een Franse camping, anderen durfden niet naar de wc te gaan: bingo is gewoon verslavend. Niet voor niks is het ooit ontworpen om bejaarden rustig te houden. Voor je huilend ter aarde stort, willen we je even meegeven dat we je begrijpen. Iets met hetzelfde schuitje. Ondergetekende hyperventilator schrijft deze blog bijvoorbeeld puur op voorwaarde dat hij straks even een bingobal mag vasthouden. Daarnaast moet je weten dat er een oplossing bestaat voor zij die willen genezen.

Stap 1: wil je genezen?
Mooi. Onderkenning dát je een probleem hebt, is de eerste stap richting een leven zonder #twitterbingo.

Stap 2: onderkenning van wat dat probleem is.
Alsjeblieft: twee maanden lang kreeg je elke dag minstens twee shots adrenaline toegediend. Elke dag gloorde er hoop op festivalkaarten, op maat gemaakte oordoppen, festivaltenten (incl. matje en slaapzak), cadeaubonnen en een heleboel meer. Dat maakt hongerig, hebberig en afhankelijk. Aan de andere kant van de lijn werden wij elke dag bedolven met vragen, opmerkingen en foto’s. Laat niemand je ooit iets anders wijsmaken: aandacht werkt verslavend. Maar ja, nu de aanvoer van die adrenaline en aandacht abrupt is afgesneden, vallen we met zijn allen in een zwart gat.

Stap 3: afbouwen
Om de ergste honger te stillen ga je naar cjp.nl/winnen. Ook hier worden regelmatig festivalkaarten en andere prijzen weggegeven.

Stap 4: het groepsgesprek
Zoals gezegd, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Om daar als betere mensen uit te komen is één ding van levensbelang. We moeten de dialoog met elkaar aangaan; een groepsgesprek op gang brengen om onze problemen en twijfels bespreekbaar te maken. Stuur ons gerust een bericht op @CJPnl of praat na via #twitterbingo. Zo stil je ook meteen onze honger naar aandacht en daar zijn we je bij voorbaat erg dankbaar voor.

Stap 5: afsluiten
Als je eenmaal bij stap vijf aanbeland bent, heb je het zwaarste gedeelte achter de rug. Het is tijd voor wat de Amerikanen closure noemen. Eén voordeel van een virtuele verslaving is dat je geen schoenendozen vol liefdesbrieven hoeft te verbranden om afscheid te kunnen nemen van wat het meest dierbaar acht. Het kan heel simpel met één tweet, hij staat al voor je klaar.  

Stap 6: nazorg
Uiteraard staan de therapeuten achter @CJPnl voor je klaar, maar beter stort je je vanaf nu weer volop in het fysieke leven. Wij gaan zelf proberen onze afkickverschijnselen te onderdrukken op Lowlands. Daarvoor hebben we speciale, met spiegels behangen zeecontainers laten plaatsen met de toepasselijke titel CJP Trip. Wat er precies binnen gebeurt, mogen we niet verklappen. Maar dat je het leven rooskleuriger ziet nadat je middels een glijbaan naar binnen bent gegleden, mag duidelijk zijn.

Fijne genezing allemaal! Duizendmaal dank aan de meer dan genereuze festivals en partners die meededen aan #twitterbingo en natuurlijk aan de bijna 11.000 deelnemers. Jullie waren stuk voor stuk geweldig! <3

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.