Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Onze favorieten op het Fringe Festival
19 AUG 2013 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Theater

Onze favorieten op het Fringe Festival

Tien dagen lang, tachtig verschillende voorstellingen op 33 locaties. De beste show volgens de deskundige jury en het publiek mag naar huis met de Dioraphte Amsterdam Fringe Award. Die winnaar komt ook meteen te spelen op minstens twee van de buitenlandse zusterfestivals uit de World Fringe Alliance. Wij tippen onze favorieten.

ZWERM - Daedalus | Cobain
Daedalus is een van de bekendste Griekse mythologische figuren. De uitvinder bouwt vleugels, die alleen niet heel hittebestendig zijn. Zijn zoon Ikarus vliegt iets te dicht bij de zon en zo ontstaat ‘s werelds eerste vliegramp. Muziektheatergroep ZWERM verweeft het eeuwenoude verhaal met de dagboeknotities van Kurt Cobain. Als íemand hoger vloog dan hij aankon was het de zanger van Nirvana. Laat je entertainen in het Melkweg Theater.

George & Eran lossen wereldvrede op
De Nederlandse Syriër George en de Israëlische Hollander Eran zijn de beste vrienden, dus waarom zou er in het Midden-Oosten geen vrede kunnen komen? Met Joodse zelfspot en Syrische bevlogenheid kaarten ze een serieus probleem aan, dus verwacht niet dat de humor luchtig is. Een conflictkomedie van theater RAST.

Boumadian Jaghi - 4 Fighting Nordin
Een monoloog van Boumadian Jaghi. Hij vertelt het verhaal van de jong overleden Nederlands-Marokkaanse wereldkampioen boksen Nordin Ben Salah. De acteur herkent zichzelf in de ambitie en het doorzettingsvermogen van zijn idool. Hoe houdt de sportheld zich buiten de ringen? De voorstelling is in de boksschool van oud-vechtsporter Bert Kops.

Kijk je uit naar Daedalus | Cobain, George & Eran of zie je het liefst 4 Fighting Nordin? Per voorstelling geven we één setje kaarten weg.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.