Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zes onmisbare festival-apps
05 JUL 2013 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Festival Lifestyle

Zes onmisbare festival-apps

Nu je korting krijgt bij Apple, is het niet meer dan logisch om jou als CJP’er af en toe de vetste apps aan te raden. Deze keer de handigste apps voor de festivalzomer.

Vrijwel elke app van de festivals kent dezelfde opbouw: plattegrond, line-up (al dan niet in blokkenschema) en artiesteninfo. Daar is verder niet zo veel spannends over te vertellen, dus selecteerden we een zestal festivalhulpjes voor op je smartphone. Heb je zelf nog tips? Laat ze maar horen in de comments!

1. Hoe heet het? Tentspotter (gratis).
Wat kun je ermee? In een zee van tenten je eigen stek terugvinden. De app maakt gebruik van een kaartje waar je de plek van je tentje bij aankomst op vast kunt pinnen. Je vindt je slaapplaats vervolgens via dit kaartje terug of je kunt, voor iets meer outdoor vibe, de radar-optie selecteren.
Perfect voor: De festivalganger met een slecht gevoel voor richting. Plus voor de mensen die letterlijk van het pad raken na de nodige biertjes en misschien in een vlaag van helderheid toch nog hun telefoon weten te bedienen.
Groot voordeel: Na uren ronddwalen op de camping uit paniek maar een willekeurige tent bekronen tot je nieuwe slaapplek? Niet meer nodig.  

2. Hoe heet het? Druppel (gratis).
Wat kun je ermee? Druppel geeft aan of het gaat regenen én voor hoe lang. Niets meer, niets minder.
Perfect voor: De festivalbezoeker die (voor regen- en zonupdates) het liefst de weergoden tussen z’n Whatsapp-contacten zou hebben staan.
Groot voordeel: De app heeft geen keuzemenu’s of doorklik-opties; je opent hem en bent gelijk volledig geïnformeerd. Geen batterijvretende toestanden dus.

3. Hoe heet het? Soundhound (gratis, €5,99 voor de uitgebreide versie).
Wat kun je ermee? Sta je dan, in de 24-uurstent, meedeinzend op een supervet nummer. Maar van wie is het? En voor de hipsters onder ons: van wie is het ook alweer? Neem een fragment op met Soundhound en vervolgens verschijnen artiestnaam, titel én songtekst in beeld. Kun je nog meeblèren ook.
Perfect voor: De muziekliefhebber die bij het horen van een liedje niet op de bandnaam kan komen en dus peinzend naar z’n biertje blijft staren, terwijl vrienden hun geïmproviseerde choreografie alweer loslaten op de volgende track.
Groot voordeel: Een festival is dé plek waar je muziek(her)ontdekkingen doet. Laat die kans niet onbenut.

4. Hoe heet het? Zaklamp (gratis).
Wat kun je ermee? Voorkomen dat je midden in de nacht je tandenborstel en dus je tanden voorziet van douchegel (die uit dat mini-tubetje waar je ook een tandpastavariant van had aangeschaft). Let there be light!
Perfect voor wie? Voor wie niet?
Groot voordeel: We hebben nou eenmaal geen nachtogen. Helaas.

5. Hoe heet het? Banner (gratis).
Wat kun je ermee? Deze app verandert het scherm van je telefoon in een LED-verlicht minispandoek, dat je als herkenningspunt in kunt zetten om vrienden terug te vinden in de menigte. Je kunt de tekst (‘Ik sta hierrrr!’) en kleur zelf kiezen.
Perfect voor: De persoon die zich meer dan eens van zijn vriendengroep los trekt om naar een ander, véél toffer optreden te gaan. Wel zo gezellig om elkaar nadien weer terug te vinden. Of handig voor degene die zo nu en dan plotseling opgeslokt wordt door de menigte en de ander(en) kwijtraakt.  
Groot voordeel: Je kunt natuurlijk ook een vlag met je meedragen, maar in het donker wordt dat wapperen tot je een ons weegt.  

6. Hoe heet het? Battery HD+ (gratis).
Wat kun je ermee? Onder meer checken hoeveel je nog kunt bellen en smsen naar je vrienden en hoe lang je je telefoon nog op stand-by kunt gebruiken. Battery HD laat je ook inschatten welke programmaatjes je het best uit kunt zetten voor een langere gebruiksduur en hoe lang je nog hebt tot je je telefoon moet opladen.
Perfect voor: De smartphonefanaat die enthousiast gebruikmaakt van alle eerdergenoemde apps.
Groot voordeel: Een lege telefoon is eigenlijk onoverkomelijk, maar met deze app heb je toch net even wat meer grip op de situatie en loop je niet vaker dan nodig naar het oplaadpunt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.