Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zes onmisbare Back to school-apps
17 JUL 2013 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Lifestyle

Zes onmisbare Back to school-apps

Nu je korting krijgt bij Apple, is het niet meer dan logisch om jou als CJP’er af en toe de vetste apps aan te raden. Deze keer alvast de handigste apps voor als het studiejaar weer begint.

Tussen al je culturele uitstapjes door moet er ook gestudeerd worden. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Door deze apps hou je meer tijd over voor films en concerten. Ze zijn nog gratis ook. Heb je zelf tips? Laat ze maar horen in de comments!

1. Hoe heet het? iTunes U
Wat kun je ermee? Het maakt niet uit of je fysische antropologie studeert of een cursus Duits doet, deze app heeft ongetwijfeld passende cursussen voor je. En niet van de minste instituten. Yale, Stanford, Oxford; alle topuniversiteiten hebben bijgedragen aan deze grootste digitale catalogus van gratis lesmateriaal ter wereld.
Perfect voor: De student die net even dat stapje extra wil doen. Of de studiegenoot die wel een kleine opfriscursus kan gebruiken.
Groot voordeel: Gratis bijles, van algebra tot zoölogie.

2. Hoe heet het? Wunderlist
Wat kun je ermee? Oké, je hebt de kalenderfunctie van je iPhone inmiddels wel door. Time to take it to the next level. Met Wunderlist kun je nog beter orde aanbrengen in de chaos waar je project op dreigt te gaan lijken. Als je eindresultaat net zo overzichtelijk is als je notities zit je goed.
Perfect voor: Alle opdrachten waarbij je moet samenwerken. Voeg groepsgenoten toe, maak to-do-lijstjes en verdeel meteen de taken.
Groot voordeel: Pak die luie meelifter in de groep even goed aan met een storm aan motiverende push-berichten.

3. Hoe heet het? Dropbox
Wat kun je ermee? Alle documenten, foto’s en video’s die je nodig hebt, altijd binnen handbereik. Maak een mapje aan op je laptop en na even synchroniseren heb je de inhoud via 3G altijd bij je. Ook bij deze app is de mogelijkheid om te delen met anderen heel handig.
Perfect voor: Om en om aan een opdracht werken en een eindeloos heen en weer gemail meer nodig.
Groot voordeel: Zet gelijk je vakantiefoto’s online, kun je daar tussen de colleges door nog even bij wegdromen.

4. Hoe heet het? Onze Taal
Wat kun je ermee? Is het nou ‘te alle tijden’ of ‘ten alle tijden’? Hoe zat het ook alweer met die d’s en die t’s? Gewoon even snel checken, de app heeft antwoorden op bijna tweeduizend van dit soort dilemma’s. Kan toch zomaar het verschil maken tussen een krappe voldoende en een herkansingsopdracht.
Perfect voor: Iedereen die niet van nature gezegend is met een ingebouwde spellingschecker. Of voor taalnazi’s die het écht zeker willen weten.
Groot voordeel: Je hoeft de regeltjes niet uit je hoofd te kennen, als je weet waar je het kunt opzoeken.

5. Hoe heet het? Flashcards*
Wat kun je ermee? Laten we eerlijk zijn, studeren is soms vervelend. Zeker als het puur op blokken aankomt. Met Flashcards* is het al iets leuker. Maak en deel kaartjes met de belangrijkste feiten, en loop ze daarna een paar keer door. Handig: zo kun je op weg naar het tentamen je aantekeningen bestuderen zonder je telefoon neer te hoeven leggen.
Perfect voor: Als je je wilt laten overhoren, maar er net even niemand in de buurt is. Of als je moet leren, maar je iPhone geen seconde kunt missen.
Groot voordeel: Terwijl je de vragen en antwoorden voor jezelf aan het invoeren bent, ben je ongemerkt al aan het leren.

6. Hoe heet het? DUO Student
Wat kun je ermee? Check hoe lang je nog moet wachten voor je weer stufi krijgt. Bovendien blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit Groningen.
Perfect voor: Studenten die tegen het eind van de maand alleen nog droge macaroni eten en na de maandelijkse bijdrage eindelijk weer pastasaus kunnen betalen.
Groot voordeel: Durf je het aan, dan kun je ook berekenen hoe hoog je studieschuld is.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.