Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
West Side Story met tapdans en drums
25 JUL 2013 • Door Thijs Zilverberg • Meer blogs over Film

West Side Story met tapdans en drums

Aan de formule is sinds Save The Last Dance (2001) niet veel veranderd. Men neme een man en een vrouw, beiden even aantrekkelijk als los in de heupen. Ze komen van verschillende achtergronden en hebben drastisch botsende meningen over dans. Hun vriendengroepen kunnen het al helemaal niet met elkaar vinden. Maar als ze na enig tegenstribbelen hun stijlen combineren, groeien ze uit tot meer dan de som der delen. Het woordje dans- valt weg voor partners. Ze pakken samen de eerste prijs van de competitie (of slagen op welke andere manier ook voor de hoofdmissie van de film). En dat niet alleen: jarenoude vetes worden opgelost. Oh, en het oude buurtcentrum waar kansarme jongeren worden klaargestoomd voor de sequel mag ook nog blijven staan.

De Romeo van Make Your Move 3D is tapdanser slash bad boy Donny. We ontmoeten hem in New Orleans waar hij a la Singin’ In The Rain aan lantaarnpalen zwiert, terwijl een handlanger het publiek hun persoonlijke bezittingen afhandig maakt. Hij besluit zijn geluk te zoeken in New York, waar zijn broer Nick een van de hipste clubs van de stad runt. Al snel botst hij op zijn Julia, die hier kortweg Aya heet. Ze werkt aan een routine met dans en klassiek Japans taikodrummen. De vonken vliegen er vanaf als ze samen Coyote Ugly-style rond de tap dansen en ze hem keer op keer van de bar kiepert. Helaas is ze ook de zus van Kaz, Nicks grootste rivaal.

Qua films staan de hoofdrolspelers nog aan het begin van hun carrière, maar toch zijn ze niet helemaal groen. Derek Hough is als viermalig winnaar recordhouder bij de Amerikaanse Dancing With The Stars. Zijn partner in deze film is vooral in Korea en Japan beroemd. BoA (haar naam kan staan voor zowel Beat of Angel als Best of Asia) is de ongekroonde koningin van de K-pop. Dat ze allebei betere dansers zijn dan acteurs mag de pret niet drukken.

Het verhaal kennen we wel, maar let’s face it, we smullen van iedere moderne West Side Story. Het is prachtig om te zien hoe regisseurs en choreografen zich in bochten wringen om met iets nieuws te blijven komen. Dat is de grootste toegevoegde waarde van de moderne dansfilm. Mix maar eens een exotische vorm van drummen met tapdansen, terwijl het allemaal geloofwaardig cool en streetcredible blijft.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.