Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
I <3 Justin Timberlake. Jij zo ook
30 JUL 2013 • Door Willemijn Kruijssen • Meer blogs over Muziek

I <3 Justin Timberlake. Jij zo ook

1. Humor, is dat niet de allerbelangrijkste eigenschap van een mens? En humor, dat heeft Justin. Vinden ze bij Saturday Night Live (SNL) ook, het Amerikaanse sketchprogramma waar al bijna veertig jaar tout bekend Amerika zichzelf met alle plezier voor schut komt zetten. In het onderdeel van The Lonely Island zong Justin drie keer meer. Het R&B-deuntje Dick in a box, waarin hij en Andy Samberg het ideale cadeau bedenken voor hun liefjes, won een Emmy. Just follow these steps. 1: Cut a hole in a box. 2: Put your junk in that box. 3: Make her open the box... and that's the way you do it!  (Je ziet het in het bovenste filmpje rechts.) Ook als host bij SNL is Justin fantastisch. Inmiddels maakt hij deel uit van het selecte gezelschap van The Five Timers Club, artiesten die dat minstens vijf keer hebben gedaan. Clubgenoten zijn niemand minder dan Paul Simon, Tom Hanks, Alec Baldwin en Drew Barrymore.  
 
2. Wulps in de camera kijken en perfecte dansmoves tonen; geen man kan het beter dan JT. Van Like I love you, zijn debuutclip als solo-artiest na zijn carrière in boyband ’N Sync, tot zijn allerlaatste clip Take  back the night. Begin juli was er nog even ophef om de clip Tunnel Vision, die even van YouTube werd gehaald wegens blote borsten. (Maar omwille van de kunst even later weer te zien was, wat tot nu bijna vijf miljoen mensen deden.)  
 
3. In tegenstelling tot ongeveer al zijn soortgenoten heeft Justin Randall Timberlake zijn boyband-imago volledig van zich af kunnen schudden. Hooguit Robbie Williams kan zich een heel, heel, heel klein beetje aan Justin meten. Justin is een man geworden bovendien, 32 jaar nu. Geblondeerde krullen, wijde witte broeken en sneakers hebben plaatsgemaakt voor een strakke scheiding, maatpakken en Louboutins, met als voorlopig hoogtepunt Mirrors, het tweede filmpje. Amai.
 
4. Ok, hij doet het niet allemaal zelf en schakelt niet de minsten in, maar zijn muziek is gewoon goed, ligt lekker in het gehoor en gaat niet vervelen. Pharrell Williams en Chad Hugo produceerden grotendeels zijn debuut Justified (2002), Timbaland zijn tweede plaat Future Sex/Love Sounds (2006) en zijn laatste bij vlagen geweldige nieuwe album The 20/20 experience. Liefde is heus niet blind hoor, want wat een irritant nummer is dat Let the groove get in.
 
5. Hij heeft gave vrienden. Naast zijn muzikale maten, niet alleen Timbaland en Pharrell Williams, maar ook Jay-Z, is misschien wel zijn gaafste vriend comedian en tv-presentator Jimmy Fallon. In diens televisieprogramma Late Night with Jimmy Fallon schuift Justin bijna vaker aan dan Jan bij Matthijs. Maar in tegenstelling tot de VARA, doen ze bij CBS niet moeilijk over een beetje muziek op tv. Dus hoppa, JT krijgt tien minuten voor een waanzinnig uitgevoerde medley van Like I love you, My love, Señorita en Cry me a River, waarmee Justin laat zien wat performen is (luister niet alleen, maar kijk vooral naar het onderste filmpje). Als je hier niet voor zijn waanzinnige charme valt, dan wel bij de leukste geschiedenislessen ooit: History of Rap I, II, III & IV, waarin Justin en Jimmy worden begeleid door The Roots. Dat is dan weer ’s werelds beste hiphopband.
 
6. Hij kan niet alleen zingen, dansen en performen, nee, Justin is de singer-turned-actor die ook werkelijk kán acteren. Of dacht je dat de beste filmmakers van de wereld (The Coen Brothers dus) iemand zouden casten die dat niet kan? Justin speelt in hun nieuwste film Inside Llewyn Davis, die vanaf december in de Nederlandse bioscopen draait. (Het derde filmpje is de trailer.) Eerder kreeg Justin al lovende kritieken voor zijn rollen in romcom Friends with benefits en dramafilm The Social Network over Facebook.
 
7. Als je Justin gaaf vindt, verkeer je bovendien in goed gezelschap. Van Stevie Wonder, bijvoorbeeld. Die schreef dit jaar het stukje voor de Time 100 (de lijst invloedrijkste mensen ter wereld), waar Justin, volkomen terecht, in dezelfde categorie valt als de Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi en de Amerikaanse first lady Michelle Obama. ‘He sounds like he’s having fun when he makes music’, is er te lezen. Precies Stevie, jij snapt het.
 
8. Als je dan bijna vreest dat Justin de ideale schoonzoon is, denk dan nog even de nasty break-up met Mickey Mouse Club-genootje Britney Spears, de ordinaire ruzies met ex Cameron Diaz of aan Janet Jacksons wardrobe malfunction tijdens de rust van de Super Bowl.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.