Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De R van Ronald
07 JUN 2013 • Door Sara Madou • Meer blogs over Theater

De R van Ronald

Humor is en blijft een lastig concept. Waar de een zich een liesbreuk lacht bij Guido Weijers, heeft de ander een kaakblessure door Wim Helsen (liefhebbers van beiden zul je overigens niet snel vinden, maar dat terzijde). Toch durven wij oprecht te beweren: wanneer je niet om De R van Ronald kunt lachen, heb je géén gevoel voor humor.
 
Manoeuvrerend tussen laserstralen komt Ronald het podium op, om een microfoon in een vitrine te bemachtigen. Vanaf zijn eerste woorden weet je: deze gozer voelt zich op zijn gemak op het podium. Waar sommige cabaretiers die ongemakkelijke, ‘help, iedereen kijkt naar me’-uitstraling nooit kwijtraken, heeft Ronald daar totaal geen last van.
 
Hij schakelt razendsnel van verhaal naar verhaal, strooit ondertussen met anekdotes die daar weer buiten vallen en levert toch een prima te volgen avond. Mocht je een liefhebber zijn van rode draden signaleren, dan is dat in dit geval zijn vele (vele) tekortkomingen. Ronald is onzeker, kan niet autorijden, had een burn-out, blijkt sociaal behoorlijk gehandicapt etc. etc. Daarin wordt hij nooit gemeen (of het moet een tikkeltje racistisch zijn) en net wanneer je denkt ‘dit kán niet grappiger’, volgt er een magnifieke episode over een slaaparm in het vliegtuig die ons letterlijk deed huilen van het lachen.
 
Met zijn vijfde show is Ronald Goedemondt zó goed op dreef, dat het bijna eng is. Als je het ons vraagt; de beste cabaretier die Nederland momenteel heeft.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.