Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De highlights van Virus, afl. 8
02 MEI 2013 • Door - • Meer blogs over Muziek

De highlights van Virus, afl. 8

Alle fantasy van de vorige uitzending was vervlogen; het ging weer helemaal om de muziek deze keer. Art Rooijakkers was de presentator van avond. Check hiernaast:

  • Het Maartje Meijer Trio met de eigen compositie Mushroom.
  • De Gillende Keukenprins kwam langs in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Goede kuif, dachten wij. En het klonk ook nog eens fantastisch.
  • Stop vier saxofoons en vier nationaliteiten bij elkaar en dan krijg je het Melisma Saxophone Quartet. Zij speelden Adagio for Strings en nee, dat is niet oorspronkelijk van Tiësto.
Vanavond zit VIRUS ook weer ramvol, het is aan presentator Jan-Willem Roodbeen om dat in goede banen te leiden. Ensemble Lumaka speelt Franse muziek uit de jaren twintig. Ze spelen onder andere het melancholische lied Asturiana van De Falla. Die horen we vervolgens nog een keer in een speciale VIRUS-versie van jazz-hoorn trio Kapok. Zij brengen daarnaast nummers van hun laatste album. Rapper Matarr gooit het eens over een andere boeg en gaat aan de slag met harp, fluit en strijkers.

Dit alles kun je gratis gaan bekijken. Kom langs om 22:00 uur in de foyer van de Stadsschouwburg in Rotterdam.

Kun je er niet bij zijn, volg dan de uitzending hier, luister om 0:00 uur naar Radio 4 of kijk hier bij ons de highlights terug. En zet hem voor volgende week in je agenda!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.