Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De highlights van Virus, afl. 12
30 MEI 2013 • Door CJP • Meer blogs over Muziek

De highlights van Virus, afl. 12

Giel Beelen presenteerde vorige week VIRUS. Misschien was hij daarom de hele uitzending van De beste Singer-songwiter van Nederland in tranen. Nog onder de indruk van de VIRUS-aflevering.

Vorige week in VIRUS waren de volgende highlights te zien:

  • De foyer van de Rotterdamse Schouwburg was muisstil toen sopraan Nora Fischer Die Bekehrte van Hugo Wolf zong. Op de piano hoor je Daniel Kool.
  • Acht jongens uit het hoge Noorden, gegarandeerd party. Het Broken Brass Ensemble scoorde een grote internethit met hun versie van het nummer Thrift Shop. Leuk en aardig, maar ze kunnen het ook zelf. Check hun eigen single Big Chief.
  • Het was groots aangekondigd: sterpianiste Gabriela Montero vereerde VIRUS met een bezoek. Zij heeft een groot talent voor improvisatie en dat deed ze dan ook in VIRUS. Het publiek mocht de thema's noemen en Gabriela ging er op door.

Vanavond kun je weer gratis de opname van VIRUS bijwonen in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Gewoon voor 22.00 uur naar binnen lopen, da's toch niet de moeilijkste instructie. De beeldschone Marike Jager ontvangt de volgende acts:

  • De finalist van Dutch Classical Talent: cello/piano duo Joris van den Berg en Martijn Willers. Zij spelen virtuoze en bevlogen stukken van Britten en Prokofiev en het ontroerende Nana van De Falla.
  • De Nederlandse trompetiste Maite Hontelé is in Colombia een beroemdheid en breekt nu ook door in Cuba en ons eigen land. Zij komt met maar liefst acht swingende muzikanten haar eigen nummers spelen én begeleidt sopraan Francis van Broekhuizen, die deze week alle muziek van commentaar voorziet.
  • Vers talent van de Rotterdamse Hogeschool van de Kunsten Codarts met eigen nummers.

Kun je er niet bij zijn, volg dan de uitzending hier, luister om 0:00 uur naar Radio 4 of kijk hier bij ons de highlights terug. En zien we je dan volgende week?

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.