Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De highlights van Virus, afl. 10
16 MEI 2013 • Door CJP • Meer blogs over Muziek

De highlights van Virus, afl. 10

Het was volle bak in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Dat snappen wij dan wel weer, want VIRUS is gratis toegankelijk en dan krijg je ook nog eens waar voor je geld. Art Rooijakkers presenteerde de avond, waar het volgende moois voorbij kwam:

  • Radiohead, maar dan door een strijkkwartet. Zapp 4 bracht deze wonderschone versie van Paranoid Android.
  • Het koor van het Laurens Collegium Rotterdam was te gast. Dat zorgde voor een vol podium, maar vooral voor een fantastisch geluid. Zij speelden onder andere het Kyrie uit Petite Messe Solennelle van Gioacchino Rossini.
  • Het Laurens Collegium Koor bracht nog een stuk ten gehore, wederom van Gioacchino Rossini. Onder leiding van Wiecher Mandemaker en begeleid door pianist Jan Willem Passchier, spelen zij Cum Sancto Spiritu uit Petite Messe Solennelle.
Vanavond is weer een nieuwe uitzending. Hierin krijgt het Matangi Kwartet carte blanche. Ze spelen samen met Vinnie Vibes, bariton Wiebe-Pier Cnossen en ster-altiste Dana Zemtsov.

Dit alles kun je gratis gaan bekijken. Kom langs om 22:00 uur in de foyer van de Stadsschouwburg in Rotterdam.

Kun je er niet bij zijn, volg dan de uitzending hier, luister om 0:00 uur naar Radio 4 of kijk hier bij ons de highlights terug. En zet hem voor volgende week in je agenda!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.