Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Imagine: Dag 2
10 APR 2013 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

Imagine: Dag 2

Titel: Jug Face.
Details: 84 minuten, regie: Chad Crawford Kinkle, VS, horror
Waar gaat het over? Een groepje hilbillie-achtige types woont in het bos. Midden in dat bos is the pit, een modderige kuil die af en toe slachtoffers onder de bewoners eist in ruil voor geneeskrachtige gaven. Wie de sjaak is en in de kuil geknikkerd wordt, hangt af van de pot die de mentally challenged dorpsgenoot maakt. Hij krijgt namelijk visioenen, waarin hij hoort wie er moet sneuvelen. Dorpsmeisje Ada is de enige die een beetje aardig doet tegen deze kerel, ze heeft ook niet veel andere vrienden. Misschien omdat ze voor het huwelijk seks had, met haar broer nog wel, en daar nogal zwanger door raakte. Gek genoeg beginnen de problemen pas écht, wanneer er een pot verschijnt met Ada’s gezicht. Ze probeert vals te spelen; iets waar the pit het niet mee eens is.  
Wat vonden we ervan? Deze film wilden we graag zien, vanwege het feit dat de mensen van The Woman ook deels achter Jug Face zitten. The Woman maakte namelijk een flinke indruk tijdens Imagine 2012. Maar helaas, het is geen herhaling van dit succes. Het kan aan ons liggen, maar wij hebben het wel gezien met hoekig pratende boeren in een bos. Ja, ze zijn freaky en hebben enge rituelen die nergens op slaan. Whatever. Eng is deze film geen moment, maar een paar geinige momenten wanneer de doden elkaar steeds sneller opvolgen, houden het interessant voor een horrorliefhebber. Bovendien weten de onbekende acteurs en actrices zich prima staande te houden tussen de bloederige toestanden. Alleen dat einde. Huh?
Cijfer: 6,5.
Nog op Imagine: 14 april, 16:30 uur.
 
Titel: Excision.
Details: 81 minuten, regie: Richard Bates jr., VS, horror.
Waar gaat het over? Je hebt rare tienermeisjes, en je hebt rare tienermeisjes. Pauline (AnnaLynne McCord) is een héél raar tienermeisje. Het begint relatief onschuldig, met tegendraads gedrag en brutale opmerkingen tegen haar ouders. Maar het wordt al snel gekker. Wanneer ze bijvoorbeeld een dode vogel meeneemt naar huis, om haar operatie-skills als toekomstig chirurg op te oefenen. Of de bijzondere manier waarop ze ervoor zorgt dat ze haar maagdelijkheid verliest. Toch geloven haar ouders dat Pauline gewoon aan het puberen is. Een bezoek aan de psychiater vinden ze niet nodig. Ze hebben ook al genoeg aan hun hoofd met het ernstig zieke zusje van Pauline, Grace (Ariel Winter uit Modern Family). Ondertussen keert Pauline steeds meer in haar schulp en leeft ze zich uit bizarre, onsmakelijke en gruwelijke (dag)dromen.
Wat vonden we ervan? Een erg originele, coole en goed uitgewerkte film. De worstelingen van Pauline zijn stiekem best amusant, maar worden uiteindelijk steeds pijnlijker om naar te kijken. Los van de fantasieen/dromen van Pauline, is de film voor het grootste gedeelte een ‘normaal’ drama. Wat trouwens ook mooi is aan die dromen: daarin is AnnaLynne McCord de prachtige vrouw die we kennen uit onder andere 90210. Wellicht met bloed besmeurd, maar toch. Als Pauline speelt ze een grauwe, puisterige, krom lopende puber. Dat hadden we écht niet verwacht van een glossy type als deze dame. Very impressive, iets wat ook voor haar acteerkunsten geldt. Zij is overigens niet de enige die haar talenten goed laat zien. Ook ex-pornokoningin Traci Lords speelt een meesterlijke rol, als Pauline’s moeder. Verder bonuspunten voor bijrollen van filmhelden John Waters en Malcolm McDowell. Los van de namen, blijft ook het moraal nog een tijdje door je hoofd spoken. Opvallend, want een horrorfilm met een moraal die ergens op slaat, is geen vaak voorkomend gebeuren. Dat is dus wel het geval bij Excision, waarvan het tragische einde je doet nadenken over zogenaamd onschuldig gedrag (wanneer is iemand niet meer raar, maar echt verknipt?) en in elkaar krimpen als je terugdenkt aan de scène’s waarin Pauline, zogenaamd nonchalant, hengelde naar een bezoek aan een psychiater.  
Cijfer: 8,5.
Nog op Imagine: 13 april, 21:45 uur.
 
Titel: Among Friends.
Details: 80 minuten, regie: Danielle Harris, VS, horror.
Waar gaat het over? Een groep vrienden verzamelt bij het huis van een van hen, die een feestje heeft georganiseerd met een moordmysterie als centraal party element. Kán leuk zijn, maar blijkt toch een stuk minder gezellig als iedereen vastgebonden wordt aan zijn of haar stoel. Er zitten namelijk nogal wat types tussen die het niet zo nauw nemen met vriendschap en/of eerlijkheid, waar een zeker persoon he-le-maal klaar mee is.
Wat vonden we ervan? Het idee is grappig en doet ons enigszins denken aan The Perfect Host, de film met David Hyde Pierce die in 2011 tijdens Imagine een groot succes was. Die zwarte humor probeert Among Friends in ieder geval te evenaren. Leuke poging, maar het lukt niet helemaal en voelt wat geforceerd aan. Regisseuse Danielle Harris lijkt vooral mee te willen doen met haar spitsvondige collega’s, zonder dat ze echt een eigen stem toevoegt. Oh, en in tegenstelling tot Excision, is de moraal in Among Friends vooral vermoeiend. Gelukkig zitten er wel een paar ongemakkelijke momenten in, die de nodige spanning opleveren. Maar we hadden meer verwacht van Danielle Harris, die als 11-jarige actrice al haar debuut in een horrorfilm maakte, tijdens Halloween 4.
Cijfer: 6
Nog op Imagine: 16 april, 14:25 uur.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.