Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nu bij De Slegte: The Good - The Bad
26 MRT 2013 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Lezen

Nu bij De Slegte: The Good - The Bad

Tovenaars, psychopaten, gangsters en geheim agenten. Filmpersonages komen in alle soorten en maten voor. Sommige ronduit evil, zoals Freddy Krueger uit A Nightmare on Elmstreet, anderen met het hart op de goede plaats, zoals Robin Hood en Superman die hebben. Fien Meinendonkx nam de 120 opvallendste goed- én kwaadaardige personages uit de filmwereld, die ze allemaal in één overzichtelijk boek stopte: The Good – The Bad: de grootste helden en schurken uit de filmgeschiedenis.

Overzichtelijk is het, want de filmkarakters staan netjes ingedeeld op categorie. Zo vind je Darth Vader (Star Wars) terug in de Science Fiction-sectie, Tony Montana uit Scarface onder Gangsters & Flikken en James Bond onder de noemer Stoere Helden. Naast een duidelijke foto en een korte introductie bevat elk personage een rakende quote. ‘The pointy end goes into the other man!’, aldus Zorro.

De belangrijkste momenten van een personage worden in het boek ook voor je opgesomd. Die keer dat Alex DeLarge uit A Clockwork Orange tijdens een experiment op griezelige wijze gedwongen wordt zijn ogen open te houden bijvoorbeeld. Of Luke Skywalker die erachter komt dat… Trouwens, sommige pagina’s zijn heel slim voorzien van een geel uitroeptekentje dat waarschuwt voor spoilers, mocht je een film nog niet gezien hebben.

Omdat niet alle good guys een even goed hart hebben en niet alle slechteriken even doortrapt zijn als Voldemort uit Harry Potter, gaf schrijfster Fien elk personage een cijfer op een schaal van nul tot tien. Een nul voor oprechte lieverdjes als Gandalf en een maximale score voor de bloeddorstige Leatherface uit The Texas Chainsaw Massacre. Wat dit boek extra interessant maakt, is dat naast typische helden en schurken (The Hulk, Superman, The Joker), ook minder voorspelbare namen als Amelie Poulain, Tarzan en Cleopatra op hun goedheid beoordeeld worden.

Met je CJP-pas betaal je bij De Slegte € 4,- voor de leukste feitjes over een hoop filmkarakters. Grappig, lief, heroïsch, racistisch, of ronduit baldadig. Ze komen allemaal voorbij. Weten we straks in ieder geval zeker wie de volgende zin uitsprak: ‘I am your father’. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.