Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
NL-talent bij CJP Serveert Go Short
04 MRT 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Film

NL-talent bij CJP Serveert Go Short

Uit Nederland, natuurlijk. Ook ons eigen land doet immers lekker mee in de wereld van de korte film. Tijdens CJP Serveert zie je daarom de beste korte films van eigen bodem.

Neem Wil, een productie van Sander Burger. Thuishulp Frank krijgt hierin te maken met een paar verrassingen. Wil, een hoogbejaarde vrouw, had duidelijk laten weten vrede te hebben met haar naderende einde. Schoonzoon Rik kan daar met zijn gedachten niet bij en belt snel de alarmcentrale wanneer Wil moeizaam begint te ademen. In een film van nog geen tien minuten snijdt Burger thema’s aan waarover je een nacht kunt doorpraten.

Naast Wil zie je in dit blok van ruim een uur de volgende korte films:

Ik Stond Erbij, een documentaire van Niels van Koevorden waarin je het krijgen van een kind bekijkt door de ogen van drie vaders. Klinkt misschien braaf, maar Van Koevorden tilt het thema naar een hoger niveau.

Boer Jansen, een animatiefilm waarin filmmaker Arjan Wilschut je laat meeleven met, inderdaad, boer Jansen. Lange tijd liep alles gesmeerd op de boerderij van Jansen, maar dat was voordat de prijzen daalden en twee zakenlieden zich met zijn boerenbedrijf gingen bemoeien. Boer Jansen won de Audience Award Dutch Animation 2012 op Holland Animation Film Festival (HAFF).  Lees hier een interview met Wilschut.

How Dave and Emma got pregnant, nog een film over zwanger zijn en raken. Filmmaker Joost Lieuwma maakte een animatiefilm met een twist. Wanneer het een stel niet lukt om kinderen te krijgen, dient een bijzonder alternatief zich aan.

Man in Pak, van Anna van der Heiden. Een veel te drukke moeder trakteert haar kinderen op een dagje pretpark. Te midden van alle vrolijkheid lukt het haar niet echt om te ontspannen. Misschien dat de mascotte van het pretpark uitkomst biedt?

Tot 16 maart bij CJP Serveert Go Short, waar je naast dit Nederlandse blok nog een hele reeks andere korte films gaat zien.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.