Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit moet je zien op Holland Festival
20 MRT 2013 • Door Holland Festival mmv Arne van Terphoven • Meer blogs over Theater

Dit moet je zien op Holland Festival

Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. 

Deze voorstellingen raden we je in het bijzonder aan:
 
Sunken Garden – opera met nieuwe 3D-techniek
In deze multimediale opera met 3D-film wordt een misdaadverhaal verteld dat zich beweegt tussen listig bedrog en geheime waarheid, virtualiteit en realiteit, het leven en de dood. Welke misdaad komt er aan het licht en wie is de misdadiger? Componist en regisseur Michel van der Aa ging voor dit stuk de samenwerking aan met de gevierde Engelse romanschrijver David Mitchell, bekend van onder meer Cloud Atlas.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
When the mountain changed its clothing  - spectaculair muziektheater
‘Waar dromen meisjes van? Van het mes en het bloed.’ Veertig meisjes en jonge vrouwen tussen de 10 en 20 jaar van het wereldberoemde Vocal Theatre Carmina Slovenica spelen constant met de spanning tussen kinderlijke onschuld en het onvoorspelbare gedrag van de puber. Schakelend van middeleeuwse gezangen naar moderne muziek en met geweldige energie, plus verbluffende muzikale precisie.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
Hans was Heiri  - acrobatiek, dans en muziek
Je houdt je adem in als je zeven performers ziet tuimelen, dansen en klimmen in een 360 graden draaiend huis. In een mix van acrobatiek, dans en muziek zet het Zwitserse gezelschap Zimmermann & de Perrot alledaagse situaties in een ander perspectief. In Hans was Heiri gaat het om de mens die altijd anders wil zijn, maar in essentie niet zo veel van anderen verschilt.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
Exhibit B – heftige expo
Afrikanen tentoongesteld als bezienswaardigheid, ter vermaak van het westerse publiek. Door de schokkende 19de- en vroeg 20ste-eeuwse traditie van de ‘menselijke dierentuin’ te vertalen naar een 21e-eeuwse installatie confronteert de Zuid-Afrikaanse regisseur Brett Bailey zijn publiek met het westerse beeld van Afrika. De performers van Bailey maken niet alleen de verschrikkingen van het koloniale verleden pijnlijk voelbaar, ze zetten ook aan tot nadenken over de huidige problematiek rondom racisme.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
West Side Story – klassieke film met live orkest
Maria, America en Mambo: West Side Story is een van de grootste musicalklassiekers aller tijden, gebaseerd op het romantische liefdesdrama Romeo & Julia. De film won in 1961 maar liefst tien Oscars. Meer nog dan het acteerwerk, de choreografie en de regie dankt de film zijn iconische status aan de tijdloze muziek van Leonard Bernstein. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt deze muziek live bij een vertoning van een gerestaureerde versie van de film. waardoor een heel bijzondere ervaring ontstaat.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
Brooklyn Babylon  - fantastisch bigband muziektheater uit NYC
Een modern sprookje, dat zonder woorden wordt verteld. De voorstelling combineert grimmige animaties en live-painting striptekenaar Danijel Zezelj met de spannende muziek van de 18-koppige bigband Secret Society. Brooklyn ligt aan het begin van de 20ste eeuw onder vuur van projectontwikkelaars, die er de hoogste toren ter wereld willen bouwen. Wanneer timmerman Lev wordt gevraagd een carrousel te maken, staat hij voor een dilemma. Hij raakt verscheurd tussen zijn ambitie en zijn trouw aan de omwonenden. 
Koop hier je tickets met CJP-korting

El Djoudour - ballet
Met dans onderzoekt choreograaf Abou Lagraa wat de vrijheid is van het individuele lichaam, binnen cultureel diverse samenlevingen. Veertien mannelijke en vrouwelijke performers dansen op de live uitgevoerde zang van Houria Aïchi en de subtiele arrangementen van componist Olivier Innocenti.
Lagraa toont hierin zijn visie op de essentie van de islamitische cultuur: hoe de tradities, gebruiken en rituelen zijn geworteld in kernwaarden van de islam.
Koop hier je tickets met CJP-korting
 
Wild Duck – toneel / familiedrama
Soms is het misschien beter de waarheid niet te weten. Hjalmar Ekdal woont redelijk gelukkig in een klein flatje met zijn vader, zijn vrouw, zijn dochter en een eend. Maar niet alles is wat het lijkt. Als zijn oude vriend Gregers Werle terugkeert en familiegeheimen ontdekt, besluit hij Hjalmar deelgenoot te maken, met desastreuze gevolgen voor het gezin.
Koop hier je tickets met CJP-korting

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.