Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Nacht volgens Ellen Deckwitz
13 MRT 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Lezen

De Nacht volgens Ellen Deckwitz

Ellen eet, leest, slaapt en drinkt poëzie, zo kon je eerder lezen in CJP Magazine. Wanneer ze niet schrijft, leest ze dichtbundels en wanneer ze geen dichtbundels leest, draagt ze gedichten voor. Met haar talent en gedrevenheid won Ellen al meerdere prijzen. We noemen het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam, de Meander Dichtprijs en de C. Buddingh-prijs. Volkomen terecht dat we uitkijken naar haar optreden tijdens de 31ste Nacht van de Poëzie. Maar waar kijkt ze die nacht zelf naar uit?

Het woord is aan Ellen:

'Kira Wuck: dé poëtische debutante van 2012. Haar teksten zijn gevoelig en hilarisch tegelijkertijd, ontroerend en vervreemdend. Ze sluit de Nacht af, dus het is even geduld voor je haar het podium mag zien betreden, maar dan heb je ook wat. Achterover leunen en genieten!

Dez mona: deze Antwerpse band brengt jazz, gospel en spirituals op het podium. Zelf heb ik ze in België mogen zien optreden en ik was ontzettend onder de indruk. Na afloop was het gros van de zaal stil en in tranen. De stem van zanger Gregory Frateur gaat door merg en been, zo mooi. Vergeet Antony and the Johnsons en Tom Waits: Dez Mona overtreft hen live.

Lies van Gasse: een geweldige Vlaamse dichteres en beeldend kunstenaar, houdt komende maand alweer haar derde bundel ten doop terwijl ze nog geen dertig is. Ze schrijft over liefde, gekte en teleurstellingen en doet dat in zo’n subtiele, heldere taal dat ze inmiddels voor vele optredens wordt gevraagd: van Nederland tot Roemenië, van België tot in Mongolië. Een parel uit Antwerpen, ga haar zien voor ze de Lage Landen ontstegen is!

Lucas Hirsch: Iedereen die denkt dat poëzie soft is, moet absoluut deze dichter gaan bekijken. Nog nooit heeft een Nederlandse dichter de afgelopen jaren zo sterk van zich laten horen. Via afschrikwekkend mooie gedichten behandelt Hirsch het foute verleden van Nederland, de hedendaagse vreemdelingenhaat en de misstanden in de samenleving. Tel daarbij op dat hij een uiterst begaafd liefdesdichter is en je hebt dé contradictio in terminis van de Nacht van de Poëzie: een man met een stem als een nachtegaal, onder de tatoeages, die je van je stoel zal blazen.'

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.