Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP Serveert @ Imagine Film Festival
18 MRT 2013 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

CJP Serveert @ Imagine Film Festival

Het Imagine Film festival staat vooral bekend als hét festival voor de horrorliefhebber; er is genoeg te zien voor iedereen die wel houdt van een beklemmende sfeer en een schrikmomentje of twee. Maar naast horror, kun je er ook terecht voor fantasy, anime en komedie: Imagine is niet alleen geweldig, maar ook nog eens ontiegelijk veelzijdig. Dit jaar zijn ze van het kleine filmtheater Kriterion verhuisd naar het Eye filminstituut, aan het IJ in Amsterdam. Minder intiem wellicht, maar wel meer ruimte en een mooie locatie om je op de nieuwste films te storten.
 
Kun je niet kiezen uit de vele films in het programma, waar je met je pas natuurlijk korting op krijgt? Dan presenteren we je een geweldige editie van CJP Serveert op 13 april, waarvoor je vanaf vandaag (18 maart) om 14:00 uur hier kaarten kunt kopen.  
 
Wat dat dan precies is, CJP Serveert? Gaan we je vertellen! Voor slechts 18 en een halve miezerige euro’tjes kun je van 12:45 uur tot 19:00 uur genieten van de volgende films, om je daarna te storten op bier & bitterballen tijdens de borrel:
 

De films
 
Warm Bodies
Zombies blijken verrassend genoeg ook een liefdesleven te kunnen hebben. Nicholas Hoult (About A Boy) speelt de hoofdrol in deze geestige film, maar ook Analeigh Tipton (Crazy, Stupid, Love) en Teresa Palmer (I Am Number Four) hebben zich in de zombiewereld gestort. R. (Nicholas) is een nogal ongebruikelijke zombie. Tijdens een aanval van de ondoden redt hij Julie (Teresa) in plaats van haar op te eten. Hij wordt verliefd op haar, maar echt een ideale match is het natuurlijk niet bepaald. Een echt originele kijk op het genre van de zombiefilm, zoals we die nog niet eerder zagen.
 
Wolf Children
Om even te demonstreren hoe divers Imagine is, kiezen we bij film nummer twee voor Wolf Children. Deze animatiefilm van de Japanse Mamoru Hosoda krijgt lovende recensies, en terecht. Bijzonder mooi getekende beelden van Tokyo en het Japanse dorpsleven vertellen het verhaal van een groep opgroeiende kinderen, die een opvallende verbintenis met wolven hebben. Een ontroerende film, over het leven van bijzondere families. Tof voor fans van Totoro en Summer Wars, maar ook mooi als je nog een anime virgin bent.
 
The Tall Man
In film nummer drie is Julia (Jessica Biel), wiens man een paar jaar eerder stierf, de lokale verpleegster in Cold Rock. Dat dorpje is de locatie van een legende: er zijn een aantal kinderen verdwenen, volgens sommigen meegenomen door the tall man. Als Julia’s kind ook verdwijnt, gaat ze op onderzoek uit. Niet iedereen is het daar mee eens.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.