Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Zweedse top op CJP Serveert Go Short
19 FEB 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Film

Zweedse top op CJP Serveert Go Short

Voor wie het nog niet wist: Zweden is een van de belangrijkste filmlanden in Europa en koploper van de Scandinavische cinema. We noemen een Ingmar Bergman en Lasse Hallström.

Ook op het gebied van korte films levert Zweden topkwaliteit. Mede dankzij het beroemde Uppsala International Short Film Festival zit de korte film in het bloed van iedere Zweed met smaak. De liefde tussen Zweden en de korte film viel ook op tijdens eerdere edities van Go Short, waar opvallend veel Zweedse producties in de prijzen vielen.

Volkomen terecht dus, dat Zweden een prominente plek heeft in het festivalprogramma van Go Short 2013. Even logisch dat wij tijdens CJP Serveert een filmblok hebben geprogrammeerd vol Zweedse korte films. Zweedse korte komediefilms, om precies te zijn. Verdeeld over ongeveer anderhalf uur zie je zes uiteenlopende komedies. Van rechttoe rechtaan humor tot grappen die schuren en ontroeren.

Van de zes gekozen films in dit blok is alleen Instead of Abrakadabra al een bezoek aan CJP Serveert waard. In deze tragikomische film van Patrik Eklund zien we Thomas. Een ietwat vreemde jongen en niet alleen omdat hij op 25-jarige leeftijd nog bij zijn ouders woont. Thomas is tevens vastberaden het te maken als goochelaar. Zijn woorden worden daden wanneer hij een nieuwe buurvrouw krijgt. Haar komst en het verjaardagsfeestje van zijn vader vormen de perfecte setting voor zijn ultieme goochelshow. Instead of Abrakadabra wordt geroemd vanwege de vlotte montage, knappe rol van Simon J. Berger (Thomas) en het verrassende plot.

Naast Instead of Abrakadabra zie je in dit Zweedse blok van CJP Serveert Go Short de volgende films:

The route 43 miracle, over een eenzame man en een onbevlekte ontvangenis.

You were there with your friend Frank, een documentaire over mensen achter een oude contactadvertentie.

Puppetboy, actiefilm over een bezeten animator en een filmploeg die een documentaire over hem maakt.

Glenn, the great runner, animatie over mannen, vrouwen en marathon. Glenn gaat lekker als marathonloper, maar verdient zijn vrouw eigenlijk niet de credits?

Gösta och Lennart, documentaire over bulldog Gösta en haar baasje. Zij snurkt, hij zingt opera. Iemand nog vragen?

Tot 16 maart bij CJP Serveert Go Short waar je naast dit Zweedse blok nog een hele reeks andere korte films gaat zien. Welke dit zijn, lees je binnenkort op deze site.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.