Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Pauze? No lemons, no melon
01 FEB 2013 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Expo

Pauze? No lemons, no melon

Als je tijdens het IFFR een paar minuten te doden hebt, loop dan even binnen bij de Rotterdamse Schouwburg. Daar kun je prima zitten voor een even prima bak koffie, maar dat kan natuurlijk op meerdere plekken. Waarom dan toch naar de schouwburg? Welnu, er zijn weinig café's waar een video-installatie ter grootte van Roderik Bösensells No lemons, no melon (lees dat voor de grap even achterstevoren) in zou passen.

Op een enorm videoscherm in de hal van de schouwburg, je kunt het niet missen, worden gif-jes afgespeeld. Een gif is een animatiefilmpje waarbij het eerste plaatje aansluit op de laatste. Door de serie plaatjes steeds opnieuw af te spelen, ontstaat er een continue loop, een soort oneindig filmpje. Roderik heeft waarschijnlijk urenlang zitten puzzelen om deze filmpjes van een paar seconden in elkaar te knippen, want er komen er in tien minuten ontelbaar veel langs. Van The Simpsons tot Star Wars en van Pingu tot Edward Scissorhands, de (film)iconen vliegen je om de oren. Zeker even de moeite waard als je toevallig in de buurt bent, de toegang is gratis.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.