Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nu bij De Slegte: fotoboek Tony Mott
28 FEB 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Lezen

Nu bij De Slegte: fotoboek Tony Mott

Tony Mott was vroeger een treinspotter. Inderdaad, dat is iemand die nauwkeurig bijhoudt welke trein er voorbij komt tuffen en daar dan een foto van maakt. Niks mis mee, maar niet heel rock ’n roll. Dacht je. Want volgens Mott bestaat er weinig verschil tussen het spotten van treinen en zijn werk als popfotograaf. ‘Vroeger verzamelde ik treinen op mijn fotorolletje. Nu wil ik zoveel mogelijk muzikanten voor mijn lens krijgen’, is zijn uitleg op de achterkant van zijn fotoboek, bijpassend getiteld Rock ‘n’ Roll Photography is the new trainspotting.

In het kloeke boek vind je een overzicht van de afgelopen dertig jaar waarin Mott actief is als fotograaf. Van de eerste foto’s die hij maakte van de Australische band Divinyls tot recent werk, zoals dat van de Black Eyed Peas. Naast concertfoto’s staan er meerdere portretten in het boek.

Het meest indrukwekkend zijn die van bands en artiesten, aan het begin van hun carrière. Tori Amos lijkt net van school te komen. Lily Allen in simpele kleding straalt nog weinig glamour uit. Het maakt sommige sterren opeens een stuk menselijker. Hoe groter het contrast tussen toen en nu, hoe mooier de foto in kwestie. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Zo staan er twee perfecte foto’s van AC/DC’s Angus Young naast elkaar. Eentje uit 1986 en eentje uit 2010. De beste man is geen haar veranderd.

Rock ‘n’Roll Photography is the new trainspotting is een prachtig boek om een middag mee op de bank te hangen terwijl je je muziekcollectie op shuffle hebt staan. Van gierende gitaren terug naar ingetogen liefdesliedjes, terwijl je van de ene artiest naar de ander bladert.

Kortom: op een draf naar de muziekafdeling van De Slegte. Van de € 14,99 op het prijskaartje mag je als CJP'er 10% afhalen en zo reken je slechts € 13,50 af voor dit fotoboek van de stoerste treinspotter die we kennen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.