Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
He's back!
28 FEB 2013 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

He's back!

In minstens twaalf films belooft Arnold Schwarzenegger ons dat hij terugkomt en met The Last Stand bewijst Arnie een man van zijn woord te zijn. The Governator is back. We zouden hier dus kunnen volstaan met een opsomming van de films en scènes waarin de Terminator zijn beroemdste catchphrase uitspreekt of er naar verwijst, maar daarvoor kun je ook gewoon naar de eigen Wikipedia-pagina van I’ll Be Back gaan (aanrader). We gingen dus op zoek naar negen andere juweeltjes uit zijn omvangrijke oeuvre. Als je zelf nog een mooiere weet, kun je die natuurlijk achterlaten in de reacties.

‘Consider that a divorce’
Total Recall is een klassieker. Echt. Koop deze op dvd. Doe het. Maar als Paul Verhoeven het om welke reden dan ook bij deze ene kill had gelaten, waren we al tevreden geweest.

‘Screw You’
Als deze scène Verhoevens special deluxe directors cut box set  zou halen, kunnen wij rustig sterven. Liefst met een net zo toepasselijke quote. 
 
‘You're fired!’
Er is eigenlijk maar één moment waarop deze zin ontzettend grappig is. Als je nu denkt 'ja, wanneer er een terrorist aan de raket onder mijn Harriet-straaljager hangt', ben je een koning. Omdat je een Harriet-straaljager hebt.

‘Iced that guy… To cone a phrase.’
Na een film of 27 heeft Schwarzenegger ook wel door dat hij vaak briljante oneliners heeft. Last Action Hero is eigenlijk één grote parodie op hemzelf, maar in deze scène maakt hij dat even expliciet. Waarom het grappig is? Omdat hij iemand vermoordt met een Cornetto.

'Why am I wasting time with a dime-store putz like you when I could be doing something much more dangerous, like re-arranging my sock drawers?'
Sowieso moet je sidderen als Schwarzie je op deze manier nog kleiner maakt dan je al bent opzichte van hem. Maar als je naast dat verschrikkelijke jochie uit Last Action Hero staat en de bad guy maar met zijn vingers hoeft te knippen om zijn roedel rottweilers een piramide te laten vormen, weet je wel dat je geschiedenis aan het schrijven bent.

‘THERE IS NO BATHROOM!’
Schwarzenegger is naast enorme spierbundel ook een groot komisch talent. Niet dat zijn grappen zo goed zijn, maar met een accent en perfecte timing kom je een heel eind.

‘Crush your enemies, see them driven before you and hear the lamentation of their women.’
In Conan The Barbarian laat Arnold zich van zijn meest gevoelige kant zien. In het evaluatiegesprek na een veldslag vraagt een Barbaars stamhoofd aan Conan wat het mooiste is dat het leven te bieden heeft en deze ontvouwt zijn lieflijke levensvisie.

'I don't know what the problem is, but I'm sure it can be solved without resorting to violence.'
Zie je nou wel dat Arnold eigenlijk een heel lieve jongen is?

‘I'll be back’
We hadden beloofd dat 'I'll be back' niet voor zou komen in dit lijstje. Maar zoals The Terminator zegt in Rise of The Machines: 'I lied'. Arnold komt in zeker zes films terug op zijn beroemdste uitspraak, maar dit moment in The Expendables is goud waard. Arnold: 'I'll be back!' Bruce Willis: 'You've been back enough. I'll be back.' Arnold: 'Yippee-ki-yay.' Als je niet snapt waarom dat grappig is. Foei.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.