Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Faberyayo + nog 10 tips voor Tweetakt
13 FEB 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Theater

Faberyayo + nog 10 tips voor Tweetakt

[1] Bloedmooi en zielsongelukkig
Originele theaterbewerking van de Griekse mythe over Eros en Psyché. ‘Schoonheid, jaloezie en de wanhopige weg naar liefde en volwassenheid. Ook een aanrader als je een toneel virgin bent’, zo omschreven we deze voorstelling eerder en daar staan we nog steeds achter. Donderdag 28 maart, 19:00 uur, Theater Kikker.

[2] Boef en de Gelogeerde Aap & de protestgeneratie
Begin februari verscheen alweer het derde album van Boef en de Gelogeerde Aap. Het duo uit Tilburg knoopt dubstep aan Nederlandstalige hip-hop en won daarmee in 2010 De Grote Prijs van Nederland. Op Tweetakt delen ze de spotlights met muzikaal talent van het Anna van Rijn College. Tevens een reünie, want oud-leerling Sanne Vogel verzorgt de presentatie. Zaterdag 30 maart, 20:00 uur, Stadsschouwburg.

[3] Case Mayfield
Case Mayfield bracht vorig jaar gewoon even twee albums uit. Het zegt alles over de ambitie van deze zanger-gitarist. In een vorig leven was hij Kees Veerman uit Volendam. Nu alweer een tijd een van de betere muzikanten van ons land, die terecht in een adem genoemd wordt met Ryan Adams, Nick Drake, Damien Rice en Ray LaMontagne. Zaterdag 23 maart, 21:15 uur, Stadsschouwburg.

[4] De Tweede Speeldoos
Roos en Torre zijn terug. Zij is van Roosbeef, hij van De Staat. Eind 2009 brachten de twee De Speeldoos uit. Een verzameling originele liedjes waarbij de teksten waren gebaseerd op gedichten van verstandelijke gehandicapten. Nu is er De Tweede Speeldoos. Geen gedichten maar verhalen van verstandelijk gehandicapten vormen dit keer de rode draad. De Tweede Speeldoos live ervaren kan op maandag 1 april om 16:00 uur in de Stadsschouwburg.

[5] ELECTROPIS (compilatie)
Henry van Loon en CJP: twee handen op één buik sinds het meest recente CJP Magazine dat elk moment op je deurmat kan vallen. Wie benieuwd is naar Henry of het beste van zijn meest recente voorstelling ELECTROPIS gewoon nog een keer wil zien, meldt zich vrijdag 29 maart iets voor 20.30 uur in het festivalcentrum op de Neude.

[6] Faberyayo
Als jij nog steeds denkt dat de heren van De Jeugd van Tegenwoordig 24/7 in de kroonluchters hangen van een club naar keuze, heb je het solo-album van Faberyayo gemist. Op deze cd rapt hij  over zijn vriendin, zijn huisje en het kleine geluk. Faberyayo, Pepijn voor vrienden, staat zaterdag 23 maart om 22.00 uur in het festivalcentrum.

[7] The Hollows I: Walk With Me
Kom bij Robin Jonsson niet aan met het vooroordeel dat dans voor meisjes is. Robin baseerde eerder twee voorstellingen op de bewegingen van figuren uit computerspelletjes en doet er nu nog een schep bovenop. In The Hollows I: Walk With Me dansen de dansers als zombies om je heen, in een ruimte waar iemand met claustrofobie nachtmerries van krijgt. Horror op de dansvloer, van 26 t/m 27 maart op verschillende tijden in het festivalcentrum.

[8] Sticks & Moon
Rappers zijn ook mensen en dus hebben ze een goede plek nodig om rustig aan nieuw materiaal te werken. Het vakantiehuisje van zijn platenbaas, in het geval van Sticks die je misschien nog kent als frontman van Opgezwolle. Eenmaal thuis was daar Stick Bukowksi, een inmiddels bejubeld album. Sticks staat met Dr Moon, de producer van zijn plaat, op zaterdag 30 maart om 22.00 uur in het festivalcentrum op de Neude.

[9] René van Meurs
'Een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. […] De jury heeft veel plezier beleefd aan deze gehaaide, typische standupper die duidelijk de nodige podiumervaring heeft', aldus de jury van Cameretten 2012 waar René zowel de jury- als de publiekprijs won. Wij hebben daar precies niets aan toe te voegen, behalve dat je René kunt zien op woensdag 3 april, om 20.00 uur in het festivalcentrum.

[10] Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor
Je kunt een uur peinzen over de betekenis van bovenstaande titel en tot achter de komma de bijhorende voorstelling ontleden. Je kunt het ook nemen zoals het is en je laten verrassen door deze surrealistische voorstelling, waarbij dansers zichzelf en elkaar uitputten tussen twee muren die dreigend dichtbij elkaar komen. Aan jou de keuze op woensdag 27 maart, om 15:00 uur in de Theater Kikker.

[11] HORROR
Nog meer horror naast die dansende zombies van Robin Jonsson? Ja. In het festivalcentrum staat tijdens Tweetakt een heuse horrortent. Klinkt eng en dat is het ook. Tijdens je bezoek is het zeer belangrijk dat je alle aanwijzingen opvolgt. Mensen met een zwakke maag of hartklachten kunnen een bezoek beter overslaan en voor hen die na afloop geknakt uit de tent komen, is de organisatie niet verantwoordelijk. Een tip: trek stevige schoenen aan. Wie nog durft kan van vrijdag 22 maart t/m zondag 7 april terecht in de tent.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.