Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dynamisch drumfeestje met Yamato
22 FEB 2013 • Door Genna Bostelaar • Meer blogs over Theater

Dynamisch drumfeestje met Yamato

Bij Yamato, The Drummers Of Japan denk je misschien aan statige, serieuze Japanners die een beetje trommelen en vooral vijftigplussers vermaken. Je weet dat niets minder waar is, als je Yamato live ziet. Zet dus je feestmuts maar op, want het twintigjarige jubileum van de band mag je niet missen.
 
Traktatie
Het begon allemaal in 1993. Vijf jonge vrouwen en vijf jonge mannen richtten een drumband op: Yamato. Ya-wat? Yamato, de voormalige naam van hun hometown Nara. De drummers kozen niet zomaar voor deze nostalgische naam: de band draait namelijk om tradities. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de enorme taiko drums die de percussionisten gebruiken. Deze drums zijn bijna net zo oud zijn als Japan zelf. Hierdoor hoor je het geluid niet alleen, je vóelt het door je hele lijf.
 
Inmiddels is Yamato zo’n 2500 concerten verder, met in totaal wereldwijd meer dan vier miljoen bezoekers. De nieuwste show The Best of 20 Years Yamato belooft wat. Wij kijken naar de verjaardag uit en komen graag, zélfs als ze niet op taart trakteren.
 
Cadeaus
Yamato gaat graag los met hun drum sticks en heeft daardoor misschien geen tijd voor onze felicitaties. We vergeven ze dat, want hé, het is hun feestje. De lol die de drummers hebben straalt van hun optredens af. Met een enorme glimlach op het gezicht laten ze het publiek meeklappen en zorgen ze voor veel gegrinnik tijdens de onzichtbare-bal-act.
 
Hoe zit het dan met de cadeautjes voor de jubilerende band? Simpel: als je naar huis gaat met ‘een nieuwe vitaliteit en passie voor het leven’ is Yamato blij, zo staat op hun website. Kijk, dat is nou een verjaardagsfeestje naar ons hart.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.