Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP Serveert Go Short kijkt verder
25 FEB 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Film

CJP Serveert Go Short kijkt verder

Eerder deelden we een welgemeende schouderklop uit aan Zweden. Want: koploper in de Europese cinema en vooral op het gebied van de korte film een land dat indruk maakt. Vandaar dat Zweedse filmblok als onderdeel van CJP Serveert Go Short, op zaterdag 16 maart.

Nu komen er natuurlijk ook geweldige films uit andere hoeken van Europa. De beste zie je in het tweede blok van CJP Serveert.

Neem From Now On, van de Roemeense filmmaker Doru Boguta. Hierin volgen we Stefan die op zijn 18de verjaardag onder andere een rijlesje krijgt van zijn vader. Prima cadeau, maar er volgt meer. Een fles drank en wat stoeremannenpraat over vrouwen. Was het daarbij gebleven, had Stefan zorgeloos aan zijn volwassen bestaan kunnen beginnen. Zijn vader heeft echter een laatste verrassing voor zijn zoon en deze surprise kan het hele feest weleens doen omslaan. From Now On viel eerder in de prijzen tijdens het Roemeense Next Film Festival, waar de jury de film bestempelde als ‘gewaagd en eerlijk’.

Naast From Now On zie je tijdens dit filmblok:

Videoboy, of Videogutten zoals de Noren zeggen. In deze Noorse korte film wordt de relatie tussen de 13-jarige Hasse en Pål op de proef gesteld wanneer ze een verzamelaar van videobanden bezoeken. Wat een gewone kennismaking moest worden, loopt uit op een steeds donkerdere trip waarbij de jongens hun eigen grenzen voorbij gaan.

The Centrifuge Brain Project. Fantastische Duitse film over dr. Nick Laslowicz die al sinds de jaren zeventig menselijke hersenen bestudeert. Hoe? Middels bizarre experimenten in de vorm van gigantische pretparkattracties. Fijn man, die dr. Laslowicz.

Tot 16 maart bij CJP Serveert Go Short, waar je naast een Zweeds en dit Europese blok nog meer korte films gaat zien. Welke dit zijn, lees je binnenkort op deze site.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.