Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Spring Breakers
14 JAN 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Film

Spring Breakers

Filmmaker Harmony Korine is een oude bekende van het International Film Festival Rotterdam. Het festival is blij met de originele en soms gedurfde werkwijze van Korine, die er niet voor terugdeinst een film te monteren op twee videorecorders. De Amerikaanse filmmaker, op zijn beurt, roemt de gedurfde programmering van het IFFR. Veel van zijn eerdere films (Trash Humpers, Gummo en Julien Donkey-Boy) waren te zien op het IFFR. Die traditie wordt deze editie voortgezet met Spring Breakers, die je op 26 januari tijdens CJP Serveert ziet.

Brak en in bikini
In Spring Breakers besluiten vier studentes dat het tijd is voor een voorjaarsvakantie zónder ouders. Je bent immers meer een keer jong en voor Amerikanen is Spring break het moment om dit luidruchtig te vieren. Het ontbreekt de vier echter aan geld en om dat probleem op te lossen, beroven ze een restaurant. Met succes, maar 's nachts vallen de vier toch in handen van de politie. De volgende ochtend staan ze brak en in bikini voor de rechter. Hun Spring break lijkt ten einde totdat een gast, genaamd Alien, hun borg betaalt. Voor wat hoort wat, natuurlijk. In ruil voor hun vrijheid, dienen de studentes vuile klusjes op te knappen voor die louche Alien.

Tijdens Spring Breakers zul je wellicht een paar keer met je ogen knipperen. James Franco die je nog kent van 127 hours is als Alien haast onherkenbaar met zijn dreadlocks en gouden gebit. De studentes worden gespeeld door actrices met een tot voorheen behoorlijk braaf imago. Zo speelde Vanessa Hudgens eerder in High School Musical en werd Selena Gomez bekend als Disney-meisje en (ex-) liefje van Justin Bieber.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.